Før Lokomotiv Oslo-kampen

Selv etter en fantastisk tirsdags-kamp på alle mulige måter, er vi allerede godt i gang med forberedelsene inn mot neste kamp. Den kommer allerede på lørdag klokken 16.00. Og for Lyn-supportere som har vært med på reisen de siste 12 årene, så vil denne kampen bli svært spesiell.

Tilbake på Frogner stadion
Etter konkursen sommeren 2010 så startet på mange måter vårt nye eventyr på Frogner stadion. 22. august 2010 ble første hjemmekamp spilt der foran 2120 tilskuere. Vi vant 5-2 mot Vinderen. Med på laget hadde vi legendene og Bastionen-favorittene Steven Lustü og Jo Tessem. Til pause ble Torjus Tveiten byttet inn, storebroren til Mikkel Tveiten. På lørdag er det lillebror som skal i aksjon på det nye Frogner stadion-kunstgresset. For i sommer har Frogner stadion fått lagt nytt kunstgress, som gjør banen spillbar igjen.

41 hjemmekamper spilte vi på Frogner stadion i perioden 2010-2013. Siste kamp der var 12. oktober 2013 mot Pors Grenland, da gikk vei seirende ut foran drøyt 900 tilskuere. Frogner stadion har betydd masse for mange av oss med hjerte i Lyn, og mange har drømt om å komme tilbake dit.

På lørdag får vi muligheten og vi tror og håper folk kjenner sin besøkelsestid. Så vidt vi vet, er ikke rekorden på 2384 tilskuere slått enda. Den satt vi i serieåpningen mot Bossekop i 2013.

Saken fortsetter under bildet.

Vi har veldig mange gode minner fra Frogner stadion. Lørdag er vi klare for å skape nye.Arkivfoto: Kladd.no / Lars Opstad

God historie mot Lokomotiv Oslo
Fra å møte Sogndal, Fredrikstad og Bryne i Adeccoligaen (som OBOS-ligaen het den gang), var det spesielt å møte et lag som Lokomotiv Oslo høsten 2010. Det var første gang vi gjorde bekjentskap med Lokomotiv Oslo, og det første møte var faktisk mot Lokomotiv Oslo 2 som vi møtte på Frogner stadion.

I serieåpningen året etter, i 4. divisjon, fikk vi besøk av førstelaget på Frogner stadion. Lavere divisjoners første tifo kom fra Bastionen i den kampen med budskapet “Det er vi som er Oslo’s lokomotiv”. Foran 1922 tilskuere vant vi 6-0. En kamp også nåværende Lyn-spiller Eirik Haugstad ble byttet inn i.

Totalt har vi møtt Lokomotiv Oslo ni ganger de siste 12 årene (10 om vi tar med Lokomotiv Oslo 2). Mellom 2012 og 2015 møtte vi de ikke, men etter det har vi nesten møtt de sortkledde hver sesong. I sommerens møte vant vi 3-1 på Bislett stadion etter scoringer av Henrik Elvevold og Herman Solberg Nilsen, samt et selvmål fra gjestene.

Tromsø-gutten Elvevold har 25 kamper for lørdagens verter tilbake i 2019. Da scoret han 9 mål, som har vært hans beste sesong så langt. I serie og cup i år står han med samme antall mål på 20 kamper. Etter tirsdagens kamp meldte han til Dagsavisen at han håper å slå sin egen rekord mot nettopp Lokomotiv Oslo på lørdag. Den som kommer får se.

Lokomotiv Oslo har gjort en meget god sesong i år. Etter 19 kamper ligger de på en 4. plass, á poeng med Os, men med dårligere målforskjell. Som alltid er Lokomotiv Oslo et gjerrig lag å møte og det er kun Nordstrand og oss selv som har sluppet inn færre. På lørdag forventer vi nok en tøff kamp der vi må opp på vårt beste for å få med oss alle poengene.

Saken fortsetter under bildet.

Bastionen har skapt god stemning uansett hjemmebane og divisjon. Arkivfoto: Kladd.no / Lars Opstad

Lyn
Tirsdagens seier var tredje seier på rad for Jan Halvor Halvorsens menn og niende (!) strake hjemmeseier.
På bortebane har det blitt 6-4-0 denne sesongen. Innbyrdes mot Lokomotiv Oslo har Lyn vunnet 7, mens to ganger har det endt uavgjort. På de siste syv kampene har det blitt 29 scoringer, der Lyn har stått for 21 av dem.

Magnus Tvedte og Henrik Lehne Olsen er fortsatt skadde og utilgjengelige til helgen. Ellers er troppen klar til en god kamp på Frogner stadion.

Hvordan følge kampen:
At Lyn er tilbake til Frogner stadion bør gjøre at det kommer et par hundre ekstra på en bortekamp. Vi håper i hvert fall det – for dette kan bli veldig kult!

Lokomotiv Oslo tar 125 kroner for inngang for voksne, mens baren under 16 år kommer inn gratis. Billett kjøpes enten i døren på kampdag eller på Vipps. Vi anbefaler Vipps for å unngå køer på kampdag. #17545 er nummeret i Vipps.

Bli med tilbake til Frogner stadion når vi møter Lokomotiv Oslo. Kampstart klokken 16.00 lørdag.

Thomas Nordeng