Feststemning da Lyn vant 6-0

Magisk stemning på Bislett stadion tirsdag kveld. Foto: Kladd.no / Lars Opstad

Det går alt for lenge mellom hver gang vi spiller kamper med flomlys. Tirsdag var det endelig en ny mulighet og kvelden skuffet absolutt ikke. Drøyt 800 tilskuere hadde tatt turen til Bislett stadion for å se oss møte Skeid 2. Et Skeid 2-lag vi spilte uavgjort mot i våres, etter en jevnspilt kamp på Nordre Åsen. Jevnt skulle det aldri bli denne tirsdagskvelden, for Bislett stadion har virkelig et fort – særlig med Bastionen sterkt i ryggen.

Høstsesongens første kamper har vært preget av at vi har kommet under i førsteomgang og har måtte hente oss opp i 2. omgang med langt bedre spill. I går fikk vi se et Lyn-lag som kom ut heltente og klare fra første spark. Lyn-gutta ble neppe mindre tente da de så Bastionen med tifo ved innmarsj.

Lyn gikk rett i strupen på Skeid 2, som stilte med sin nysignerte Islending i mål, som er på lån fra akademiet til Wolverhampton. Etter å ha avverget både to og tre sjanser de første fem minuttene, så lurer vi på hva slags tanker som gikk i hodet hans. For i 90 minutter var det spill mot ett mål. Heldigvis for Bislett-gresset, så bytter man side i andreomgang, ellers hadde den ene delen blitt slitt ut.

For det var faktisk klasseforskjell på Bislett denne tirsdagskvelden, og festen startet etter 12 minutter, da David Tavakoli satte inn 1-0 på straffespark. Hans 20 (!) mål denne sesongen. Kun fem minutter senere var supporterfavoritten, Henrik Elvevold, frempå å satte inn 2-0. Flott start på kampen, og det før solen hadde gått ned.

Lyn fortsatte å angripe og var nære ved flere anledninger til å øke ytterligere. Etter 31 spilte minutter klarte derimot ikke Skeid å stoppe Herman Solberg Nilsen som satt inn 3-0. Og like før pause fikk Tavakoli sette inn 4-0. “Vi er serieleder” runget utover Bislett inn til pause.

Saken fortsetter under bildet

Det er gøy å være Lyn-gutt etter en slik oppvisning. Foto: Kladd.no / Lars Opstad

I pausen ble G13-laget til Lyn ropt inn på indre bane, en etter en, til stor jubel fra Bastionen. For G13-laget vant Norway Cup i sommer og fikk derfor sin hyllest. En kveld de sent vil glemme.

Ut fra pause gjorde Skeid hele fire bytter, deriblant satt de inn lånesoldaten Simen Kvia-Egeskog fra Viking, som senest spilte Eliteseriekamp i august. Men det var lite han og de andre innbytterne kunne gjøre. For selvom kampen roet seg litt i første halvdel av andreomgang var det ingen tvil om hvilket lag som var best.

Og Herman Solberg Nilsen var ikke ferdig for dagen. Etter å ha blitt spilt nydelig gjennom, hadde han ingen problemer med å sette ballen i mål alene mot keeper. 5-0 og det kokte på tribunen med 20 minutter igjen.

Bislett-debutant Ibba Laajab og Anwar Pellegrino kom inn fra benken og fant tonen på topp raskt og førstnevnte var nære på å sette sitt første mål i Lyn-drakten, men en Skeid-spiller reddet på streken.
Derimot var ingen i nærheten av å redde da innbytter Kristijan Coric fikk skyte fra rundt 20 meter. Velplassert og hardt suste ballen flott inn i nettmaskene til 6-0. En flott avslutning på kampen som hadde nærmest alt.

Kampsponsor RørosBanken kunne allikevel overraske mot slutten av kampen. De hadde med seg en sjekk på kroner 1000 som skulle bli gitt til banens beste. Man skulle tro at RørosBanken og en lokal juri hadde et vanskelig valg, for på banen var det mange Lyn-spillere som utmerket seg veldig, men lagets 12. mann var allikevel overlegne. Bastionen var enorme denne kvelden og lagde et liv som hører hjemme helt andre steder enn i 3. divisjon.

RørosBanken banens beste spiller gikk derfor til Bastionen!

Vi gikk for et hårete mål før kamp og satset på firesifret tilskuere og var svært nære å klare det. 793 tilskuere tok turen til Bislett stadion denne tirsdagskvelden. Tusen takk til alle som turen, dere lagde en ramme som vil bli husket i lang tid!

Men mot Os lørdag 17. september gjør vi et nytt forsøk. Denne gangen skal vi klare det! Billetter til kampen er allerede i salg og kan kjøpes her.

På lørdag skal vi tilbake til Frogner stadion, der vårt post-konkurs eventyr startet. Klarer vi å fylle Frogner som vi gjorde før?