Sent Ibba-mål satte fyr på Bastionen

Lyn feirer tre nye poeng med Bastionen. Verdens beste reisefølge. Foto: Kladd.no / Lars Opstad

Lørdag ettermiddag var vi tilbake på gamle trakter. En hjemmebane alle Lyn-supportere har gode minner fra. Selvom Frogner stadion har fått nytt og bedre kunstgress siden den gang, så finnes det fortsatt ikke vanningsanlegg. Et tørt kunstgressdekke sørget for at det ikke ble festfotball, men spenning var det allikevel helt inn.

Lokomotiv Oslo kom best i gang og presset Lyn tilbake i startminuttene. Men kampen jevnet seg fort ut og det var ikke mye som skjedde i den første omgangen. En sjansefattig omgang der det meste som skjedde var rundt midtbanen. Et godt Lokomotiv Oslo-forsvar gjorde det vanskelig for de rød-hvite å trenge gjennom, samtidig som “Loket” selv yppet seg fremover på noen kontringsforsøk.

Det var først syv minutter før pause det skulle ta av. Christopher Lindquist slo et flott innlegg som hadde adresse Anders Bjørntvedt Olsen. Bjørntvedt Olsen styrte ballen flott videre i bue over “Loket”-keeperen og i krysset. Flott heading av angriperen og 0-1 til Lyn.

Det ga også litt ekstra energi inn mot pause, for Lyn fikk mer kontroll over kampen de siste minuttene, men uten å skape det helt store.

Saken fortsetter under bildet.

Henrik Elvevold fikk ikke scoringen han ønsket mot gamleklubben, men tok tre viktige poeng i opprykkskampen. Foto: Kladd.no / Lars Opstad

I pausen velger trenerteamet å gjøre et bytte. Ibba Laajab erstattet Ole Breistøl på vingen, og det skulle vise seg å bli et godt bytte.

2. omgang skulle også bli jevn og tett, men i denne omgangen ble det skapt noe mer fra begge lag. Innbytter Laajab fikk testet skuddfoten et par ganger, men ballen snek seg på feil side av stolpen hver gang. Det fikk Lokomotiv Oslo til å teste ut skuddfoten også, og det gjorde dem ikke dumt i. Etter en corner for hjemmelaget ble ballen headet ut i returrommet. Der stod Ola Rognebakke, som brukte én touch på legge ballen til rette, før han banket ballen i motsatt kryss. For et mål av hjemmelaget! 1-1 etter drøye timen spilt.

Etter at Nordstrand spilte 3-3 mot Os i Bergen tidligere på dagen, så visste alle at tre poeng her kan bli ekstremt viktige inn i serieavslutningen. Bastionen gjorde sitt for å støtte heltene sine, men måtte se at det som ble skapt av Lyn ikke var det helt store. For hjemmelaget forsvarte seg veldig godt og gjorde det ikke lett for Lyn som jaktet mål. Både David Tavakoli og Henrik Elvevold er nære scoringer, men det var ikke nok.

Gledesscener på Frogner stadion da Ibba Laajab ble matchvinner. Foto: Kladd.no / Lars Opstad

Da tiden tikket mot 90 minutter og det føltes ut som det skulle gå mot poengdeling, så dukket innbytteren Laajab opp. 89 minutter viste klokken da Lindquist serverte fra sin høyreside. Igjen traff han hodet til Bjørntvedt Olsen godt, som headet ballen tvers over feltet. På bakerste stolte dukket Ibba opp og sendte ballen i nettmaskene og Bastionen til himmels. Lyn-fansen klarte ikke å styre følelsene og stormet banen for å feire med Lyn-gutta. For noen gledesscener!

Lokomotiv Oslo tok en samling på midten før avspark og la en slagplan på hvordan de skulle utnytte de fire tillagte minuttene. Tross en liten sluttspurt, så holdt Lyn unna og kunne feire nok en seier sammen med Bastionen. En fantastisk seier for klubb og supportere!

Neste kamp er hjemme på Bislett stadion mot Os. Nok en tøff kamp, men vi håper å lage en like bra fotballfest som sist tirsdag. Billetter til kampen er allerede i salg og kan kjøpes her. #1000motOs

Tusen takk til alle som kom å støttet oss på Frogner stadion! Støtten deres er uvurderlig og spillerne elsker å spille foran dere.