12 minutter med magi

Kaptein Sell svevde høyest på Ekeberg lørdag kveld. Her fra cupkampen mot Stabæk i våres. Arkivfoto: Kladd.no / Lars Opstad

Søndag ettermiddag var det klart for kamp mellom to lag på hver sin side av tabellen. Gjestene må starte å ta poeng for å unngå nedrykk, mens Lyn jager opprykk og avdelingsseier. Lørdagens kamp ble spilt på KFUM-Arena, grunnet Findings Festivalen på Bislett stadion.

Førsteomgangen lar vi nærmest ligge, for det var ingen stor omgang av noen av lagene. Grei scoret på sin første sjanse etter å ha fått straffespark. Straffen satt tidligere Lyn-junior, Christaan Wielens motsatt vei av der Alexander Pedersen kastet seg og Grei kunne juble for en overraskende ledelse.

Lyn slet med å trenge seg gjennom et lavtliggende Grei-lag, som bare ble enda dypere etter scoringen. Nærmest var William Sell på en heading, men som dessverre gikk over mål.

12 minutters magi
Etter en ganske skuffende 1. omgang, så kom Lyn ut på KFUM-Arena med masse energi i andreomgang. Kun ni minutter ut i omgangen skulle det ta før hjemmelaget fikk sin scoring. Kaptein Sell var som nevnt frempå med en god mulighet i førsteomgang, men Grei skulle aldri ha gitt han mulighet nummer to. For denne gangen sa det bare PANG! Sell knuste all motstand i 16-meteren og headet corneren kontant i mål og sørget for utligning.

Kapteinen gikk virkelig foran og viste vei denne kampen. For kun seks minutter senere gjorde han akkurat det samme. På et Lyn-hjørnespark knuste han nok en gang all motstand i luftrommet og banket inn 2-1-målet. Lyn hadde snudd det!

Og det skulle ikke stoppe der. For ytterligere seks minutter senere var det avdelingens storscorer, David Tavakoli, som skulle komme på scoringslisten. Martin Bakken fintet seg flott gjennom Grei-forsvarer og la ballen perfekt opp til Tavakoli, som visste akkurat hva han skulle gjøre. 3-1 og kampen var inni riktig spor.

Lyn hadde full kontroll resten av kampen og var nærme både ett og to mål til. Tross at det ikke ble mål, så holdt Bastionen full fest på tribunen på Ekeberg. Ekstra god stemning ble det da Anwar Pellegrino entret kunstgresset. Bastionen-favoritten var også nære scoring, men ballen sneiet feil side av stolpen.

Da man skulle tro at stemningen ikke kunne bli bedre, så overdøvet Bastionen hele Ekebergsletta, da Mikkel Tveiten ble byttet inn til re-debuten like før slutt.

En svært solid andreomgang sikret seieren og en vellykket opphenting. Her så man tydelig at laget har flere gir inne, noe som blir viktig å utover sesongen. For ingen kamper blir lette.

Vi ønsker å si tusen takk til alle som tok turen til Ekeberg og håper å se dere alle tilbake på Bislett stadion når vi møter Skeid 2, tirsdag 6. september.