Før kampen: Grei

Brage Williamsen Hylen var frisk da han kom inn fra benken mot Kjelsås 2 sist. Foto: Kladd.no / Lars Opstad

Lørdag klokken 18.00 er det klart for høstsesongens første hjemmekamp. Grunnet et annet arrangement på Bislett stadion, så spilles hjemmekampen på KFUM-Arena. Der har vi allerede spilt en hjemmekamp i år, og det endte med 3-2 seier over Grorud 2. Nå venter Grorud’s naboer, Grei.

Grei
I våres holdt Grei oss til 2-2 og poengdeling på Grei kunstgress i Groruddalen. De snudde 0-1 til 2-1, før David Tavakoli reddet Lyn på straffespark rett før slutt.

Sist åpnet de blå/hvite høstsesongen med en fyrverkeri av en fotballkamp. Borte mot Fyllingsdalen tok Grei ledelsen og ledet 0-3 allerede etter 35 minutter. Etter pause snudde Bergenserne og vant 5-4. Det må ha vært tøft for Markus Cham sitt Grei, som går inn i høstsesongen truet av nedrykk.

Deres siste fem kamper har endt slik:
Fyllingsdalen - Grei 5-4
Grei - Lokomotiv Oslo 1-2
Os - Grei 5-2
Grei - Kjelsås 2 0-1
Frøya - Grei 5-0

Lyn
Som eneste lag i avdelingen er Lyn eneste lag som fortsatt ikke har tapt. Det er svært imponerende etter 16 kamper. Lyn er det suverene hjemmelaget i avdelingen også, med syv strake seiere. På mandag endte det 2-2 borte mot Kjelsås 2, etter en svært god opphenting.

Der fikk vi to se to debutanter i aksjon. Både 16-åringen Brage Williamsen Hylen og Even Bardal ble byttet inn til sine første kamper. I går ble det også klart at Mikkel Tveiten vender hjem og Jan Halvor Halvorsen bekrefter at han er med i kamptroppen i morgen.

Matias Victorio har vært skadet hele uken og er usikker til morgendagens kamp, mens Magnus Tvedte mister garantert kampen på grunn av skaden sist.

Hvordan se kampen:
Kampen mot Grei ser du selvfølgelig på KFUM-Arena. Kampstart er 18.00.
Billetter til kampen kjøpes her.

Bastionen setter opp buss med avgang fra XXL ved Majorstuen.

Thomas Nordeng