Før siste kamp i vårsesongen

Jan Halvor Halvorsen jakter sin 12. seier som Lyn-trener. Foto: Kladd.no / Lars Opstad

Lørdag ettermiddag er vi klare for en siste kamp før sommerpausen. Frøya tar turen til Bislett stadion og skal prøve å overraske nok en gang. Selvom det er sommerferie for de aller fleste, så håper vi på at flest mulig tar turen på lørdag for å hjelpe oss til nye poeng.

Frøya
Frøya er ett av tre lag som har klart å ta poeng mot Jan Halvors mannskap denne sesongen. Det er kun en drøy måned siden, og da endte det 1-1 på Frøya Idrettspark. En svært liten bane ga en enorm hjemmefordel og da var det ekstra godt at kaptein Sell headet inn utligningen en drøy time ut i kampen.

På bortebane derimot har Frøya slitt. 2-0-5 på de syv første bortekampene. Når de da er blant lagene som scorer minst og slipper inn flest på bortebane, så gir det gode muligheter for revansje på lørdag. Da møter de tross alt avdelingens beste hjemmelag.

Allikevel er det ingen fare for at lørdagens motstander blir undervurdert. De har allerede tatt poeng mot oss og i avdelingen her har flere lag vist seg å overraske. Trenerteamet er klar over hva vi møter og er godt forberedt. Frøya kommer garantert med skumle planer om å være det første laget som tar poeng fra Lyn på hjemmebane.

Ronny Rojas står over kampen etter å ha fått rødt kort i går. Funfact: Samme Rojas ble utvist mot oss i fjor, da som Lysekloster-spiller.

Deres siste fem kamper har endt slik:
Frøya - Skeid 0-2
Stabæk - Frøya 0-2
Frøya - Grei 5-0
Fyllingsdalen - Frøya 2-0
Frøya - Lyn 1-1

OBOS er dagens kampsponsor:

Lyn
Sist vi avga poeng var for fem kamper siden. Det var nettopp mot Frøya. Etter det har det det blitt fire seire på rad, sist borte mot Sandviken. At Nordstrand avga poeng mot Stabæk gjør at vi leder serien med fem poeng og vil gå til sommerpause på tabelltopp uansett resultat på lørdag. Men det er ingen hvilepute, for gutta ønsker seg tre nye poeng på Bislett og avslutte en prikkfri hjemmestatistikk.

Etter 14 kamper scorer Lyn mest og slipper inn færrest i avdelingen. 37-13 lyder garantert godt i Lyn-supporternes ører. Laget ser bedre og bedre ut, så det er bare å glede seg til fortsettelsen. Det er lenge siden formen har vært så god.

Stallen er skadefri, det er kun Henrik Lehne Olsen som mangler.

Hvordan se kampen
Hjemmekamp på Bislett stadion. Siste mulighet til å få se Lyn-laget spille kamp før midten av august. Er du hjemme i Oslo-området, så anbefaler vi å ta turen. Sammen med Bastionen oppleves kampen mye bedre på tribunen.

Er du bortreist kan som alltid kampen følges på direktesport.no.

Lyn - Frøya, lørdag 16. juli klokken 16.00 på Bislett stadion.

Thomas Nordeng