Festfotball på Bislett da Frøya fikk bank

Henrik Elvevold gratuleres etter scoring. Foto: Håvard Sollie / Dagsavisen

Mens sommerferie er i fokus for de aller fleste, så var det allikevel 366 personer som tok turen til Bislett stadion for se serieleder Lyn mot Frøya i sommervarmen. Mange valgte også å følge kampen på stream fra ferieplassen sin rundt om i verden. Det alle som så kampen kan være enige om, at dette var en strålende måte å avslutte vårsesongen på.

Se reaksjoner og høydepunkter nederst i saken

Et revansjesugent Lyn-lag møtte et Frøya-lag som var halvveis på ferie allerede før kampstart. Bortekampen som endte 1-1 i Bergen skulle revansjeres. Det ble den virkelig og vel så det.

Etter 16 minutter startet Henrik Elvevold målshowet. 1-0. Fire minutter senere økte samme mann til 2-0.
Spenningen fant veien tilbake da Frøya reduserte seks minutter senere. 2-1. Men det var det nærmeste vi kom spenning.

Lyn styrte alt, og da Herman Solberg Nilsen satte inn 3-1 rett før pause var det bare spørsmål om hvor mye det skulle bli. Solberg Nilsen feiret målet ved å sette seg på første rad på tribunen og applaudere seg selv. En feiring utenom det vanlige tas godt i mot.

3-1 til pause og det var bare for publikum og spillere å ta seg forfriskninger i pausen. For etter pause var det spill mot ett mål. Ti minutter tok det før David Tavakoli satt inn sitt 17. for sesongen. 17 mål på 15 kamper.

Matias Victorio satte sitt første på a-laget. Foto: Håvard Sollie / Dagsavisen

Matias Victorio erstattet Solberg Nilsen etter 66 minutter. Fra Bastionen kom lovnadene om sang om han scoret. To minutter tok det. Victorio økte til 5-1 og scoret sitt første på a-laget. Nå er det bare for Bastionen å bruke sommerpausen på og skrive en sang til driblefanten.

Mens Victorio scoret sitt første, så fikk Erik Kristiansen sitt første innhopp på a-lagsnivå. Det gratulerer vi selvfølgelig med. Til høsten blir det nok flere.

Det var allikevel en 22-åring fra Tromsø det skulle handle mest om i ettermiddag. Tomålsscorer Henrik Elvevold satte sitt tredje for dagen og sørget for 6-1 til Lyn ni minutter før slutt. At tidligere Paradise Hotel-deltager, Mario Riera, ble byttet ut for Frøya like før var nok like greit. I dag måtte han finne seg i å ikke være i rampelyset. Langt der i fra. I dag handlet alt om Elvevold, Bastionen og en fantastisk prestasjon av Lyn-laget.

Tabelltopp etter 15 kamper. 7 av 7 seire på hjemmebane. Fortsatt ubeseiret. 43-14 i målforskjell. Det er bare å glede seg til høsten. Da håper vi å se enda flere på kamp også. Nå er det gøy, veldig gøy! Sammen er vi LYN!