Klare for ny Bergens-tur

Henrik Elvevold scoret mot Os i fjor. Kan han gjenta det på søndag? Foto: Kladd.no / Lars Opstad

Søndag setter vi kursen mot vestlandet og Bergen når vi gjester Kuventræ kunstgress og Os.
I disse dager med mye streik er det bare å krysse fingrene for at vår flytur ikke blir berørt.

Os
Vi fikk stifte bekjentskap med Os i fjor, da vi møtte de for første gang i fjorårets enkeltserie. Da møtte vi de hjemme på Kringsjå og kampen endte 2-2 etter mål scoringer av Martin Bakken og Henrik Elvevold. Fjorårets Os-lag endte på en 6. plass, to plasser og fem poeng bak oss.

I år har de startet sesongen godt og ligger på en 4. plass etter 11 spilte kamper. Spesielt hjemme har de gjort det bra og har 4-2-0 så langt på eget kunstgress.

Deres to siste seriekamper har det endt med to poeng. Borte mot Lokomotiv Oslo ble det 1-1, og i kampen før spilte de 3-3 mot Skeid. På onsdag fikk de besøk av Brann i cupens 2. runde og tapte 1-6. Det er helt sikkert et resultat de ønsker å slå tilbake mot allerede på søndag.

Roger Blokhus Ekeland er lagets toppscorer med 9 mål denne sesongen. Han har tidligere vært med på å tape mot Lyn to ganger. Det var tilbake i 2014, da han spilte i Stord.

Lyn
Sammen med Skeid 2, så er vi de eneste to lagene i avdelingen som fortsatt er ubeseiret. Det er en sterk prestasjon etter 11 runder og viser styrke. Sist helg ble det en sterk seier mot Grorud 2, som gjør at vi og Nordstrand har fått et liten luke ned til Skeid 2 på 3. plass.

Hjemmeformen har satt seg godt og vi står med full pott etter fem spilte kamper på ulike hjemmebaner i år. På bortebane har det lugget litt til tider og det viser bare at alle lag ønsker å slå oss. Tre seire og tre uavgjorte på seks forsøk er langt i fra dårlig, og viser heller at ingen kampen blir lette i år.

Magnus Tvedte måtte av med en liten skade mot Grorud 2 sist, men har fått god behandling gjennom uken. Om han blir spilleklar avgjøres nærmere kamp. Ellers er det bare Henrik Lehne Olsen som er langtidsskadet og Anwar Pellegrino som fortsatt ikke er klar for kamp. Resten av troppen er spilleklare.

Os - Lyn går søndag klokken 15.00 på Kuventræ kunstgress.
Se kampen på direktesport.no.

Thomas Nordeng