Seier på Ekeberg

Martin Bakken scoret sesongens første mål mot Grorud 2. Her fra kampen mot Kjelsås 2.

For de av oss som har fulgt klubben de siste 12 årene, så brakte det gode minner å komme tilbake til Ekeberg i går. 11. august 2010 var første kampen Lyn spilte etter konkursen. Mye har skjedd siden den gang, men den gode følelsen tar vi med oss videre - også etter gårsdagens kamp.

Drøyt 350 tilskuere hadde tok turen til Ekeberg søndag ettermiddag for å se runde 11 i Norsk Tipping-ligaen mellom Lyn og Grorud 2. De fikk se at Lyn åpnet godt med høyt press som stresset gjestene fra Groruddalen.
Det høye presset skulle lønne seg tidlig i kampen. Lyn-gutten Martin Bakken fikk æren av å starte dagens målshow i solen på Ekeberg. Et flott skudd av 17-åringen, som fyller 18 neste måned, gikk under keeper og mål allerede etter 8 spilte minutter. En flott start!

Lyn var nære på å øke til 2-0 like etter, men denne gangen snek ballen seg på feil side av mål. Men det skulle ikke ta lang tid før nummer to satt. Toppscorer David Tavakoli ventet på bakerste stolpe etter 24 minutter og fikk det til å se svært enkelt ut, da han headet inn et meget godt innlegg fra Ole Breistøl. 2-0 og Lyn hadde full kontroll.

I hvert fall frem til halvtimen var spilt. For derfra kom Grorud mer og mer inn i kampen og skapte noen gode muligheter. Etter et par varselskudd så reduserte Grorud’s Elias Aarflot. Det tente et håp gjestene som ga Lyn en god kamp inn mot pause.

Etter pausen kom Lyn ut akkurat som de startet kampen og nok en gang skulle det betale seg tidlig. Denne gangen gikk det knapt tre minutter før superspissen Tavakoli la på til 3-1 og scoret sitt 14 (!) mål for sesongen. Det før vi er halvspilt.

Lyn fortsatte det gode presset litt til, inntil Aarflot igjen reduserte for de gule og blå. Etter snaue timen scoret de nesten ut av ingenting og skapte spenningen i kampen igjen. Kampen jevnet seg ut, men Lyn forsvarte seg godt og hadde fortsatt grei kontroll på kampen.

Mens Grorud slet med å skape noe, så var Lyn flere ganger nære ved å øke, og Henrik Elvevold hadde blant annet et frispark i tverrliggeren. Tiden gikk og tikket mot 90 minutter, og dommeren som startet med å legge til fire minutter, men som endte som syv. De syv minuttene gikk utrolig tregt og det ble nervøst for de som så på. Grorud kom med en liten sluttspurt, men et tappert Lyn-lag forsvarte seg sterkt helt frem til dommeren blåste av kampen og tok tre nye poeng.

Et godt U21-lag fra Grorud leverte godt fra seg og viste at det også gror godt i Groruddalen. Dette var en viktig seier og ga masse god energi inn mot de resterende kampene før en liten ferie.

Denne seieren tar oss tilbake på tabelltopp, i hvert fall frem til i kveld. For da møter Nordstrand Kjelsås 2.

Tusen takk til alle som tok turen til Ekeberg og vi håper å se alle igjen om to uker, når Lokomotiv Oslo kommer på besøk til Bislett stadion. Neste uke tar vi en ny tur til Bergen, da skal vi møte Os.

En stor takk til kampsponsorene: OBOS og Nordanö.