Solid seier på vestlandet

Tre nye poeng og Lyn-gutta fortsetter å imponere. Arkivfoto: Kladd.no / Lars Opstad

Før runden var Os ubeseiret på hjemmebane. Det er dem ikke lengre etter mål av David Tavakoli, Anders Bjørntvedt Olsen og Henrik Elvevold.

Søndag ettermiddag er Lyn tilbake på tabelltopp og fortsatt ubeseiret etter 12 seriekamper i Norsk Tipping-ligaen 2022. På Kuventræ kunstgress kom Lyn best i gang og var overlegne i store deler av omgangen.

Presset fra start ble belønnet med mål allerede i det 5. minutt. Da var toppscorer David Tavakoli frempå og fikk stå veldig alene på fem meter. 0-1. Lyn fortsatte presset og den første halvtimen var det bare ett lag på banen. Til tross for Lyn-dominans og noen store sjanser, så klarer ikke Lyn å doble. Rett før pause løsnet det endelig, for da header Anders Bjørntvedt Olsen inn 0-2.

Første Os-sjanse kom etter 43 minutter, som sier alt om omgangen. At det kun stod 0-2 til pause er nesten utrolig. Lyn kunne punktert kampen til pause, for det hadde ikke vært urettferdig om Lyn ledet med fire-fem mål til pause. Årets beste omgang av Lyn!

Men fotballen avgjøres ikke kun ved å være best på banen, det er målene som teller og det er derfor vi elsker fotball. I andreomgang jevner kampen seg mer ut og etter drøye timen tildeles Os et straffespark. Alexander Pedersen i Lyn-målet ruser ut og tar bare spiller innenfor sekstenmeteren og dommeren peker på straffemerket. Pedersen redder straffen, men gir retur som settes av Os sin toppscorer, Roger Blokhus Ekeland. 1-2.

Mer spenning enn det ble aldri, for etter 76 minutter scoret Henrik Elvevold og punkterte kampen. Lyn kontrollerte fint inn ledelsen og tar med seg 3 veldig fortjente poeng med hjem til Oslo.

Neste kamp er førstkommende lørdag klokken 15.00 mot Lokomotiv Oslo. Da er vi tilbake på Bislett stadion.

Se høydepunktene her:

Hordalandsfotball / Oslofotball, ved Trond Gausemel, tok en prat med Lyn-kaptein William Sell etter kampen. Se intervjuet deres her.