Komfortabel seier på Grorud

Lyn var best i Groruddalen! Arkivfoto: Kladd.no / Lars Opstad

For Lyn har Grorud Arctic Match blitt en del av klubbens hjemmebaner denne sesongen. Damelaget har spilt tre hjemmekamper på denne banen så langt denne sesongen. I kveld var det vår tur til å få prøve oss her, men som bortelag mot Grorud 2.

Lyn fikk en drømmeåpning da vertene rotet i eget felt som førte til straffespark. Straffesparket ble godt satt av David Tavakoli som er oppe i utrolige 25 mål (!) denne sesongen.

Førsteomgangen var en tett, tøff og jevn omgang, med ikke alt for mange sjanser til noen av lagene. Mål skulle det allikevel bli. For etter drøyt kvarteret spilt utlignet Grorud, som var inne i en av sine bedre perioder.

Men opprykksjagene Lyn ønsket mest og syv minutter før pause headet Anders Bjørntvedt Olsen inn 2-1-scoringen på flott vis. Lyn kunne dermed gå til pause med ledelse til pause.

Andreomgang kunne vi like gjerne kopiert fra en hvilken som helst Lyn-kamp denne høsten, for da er det ingen tvil hvem som er best. Grorud er vel knapt over midten det første kvarteret, som sier alt om kampbildet.

Syv minutter ut i andreomgang tok det før Henrik Elvevold “stjal” Bjørntvedt Olsen sitt andre for dagen, da han banken ballen i mål, i dét ballen var på vei over streken. Lyn fortsatte å kjøre på og det var egentlig aldri noen tvil om hvor poengene skulle havne etter denne omgangen.

Trenerteamet var såpass trygge på det de så at de byttet ut toppscorer Tavakoli etter 71 minutter og erstattet han med Ibba Laajab. Ibba trengte ikke mye tid på å vise seg frem i Groruddalen og satte inn 1-4 med et godt skudd etter 75 minutter. Resten ble en transport-etappe, der Jan Halvor Halvorsen begynte å tenke på neste kamp, som allerede spilles mot Ready på søndag.

En kanonsterk borteseier mot et veldig godt rekruttlag gir gode signaler inn mot de siste tre kampene. Fasit nå er at det fortsatt er fem poeng ned til Nordstrand og at det kun er ni poeng igjen å spille om.