Sikret opprykket mot Nordstrand

Gledesrus, jubelscener og banestorming. For en fantastisk dag! Foto: Kladd.no / Lars Opstad

En gledens dag for alle i og rundt Lyn. Etter syv sesonger i 3. divisjon kunne vi i dag endelig feire opprykk, da vi vant seriefinalen borte mot Nordstrand. Vi gratulerer alle i klubben, supportere og samarbeidspartnere med opprykket

Over 1200 tilskuere hadde trosset regnet og tatt turen til Nordstrand for å få med seg dagens seriefinale mellom Nordstrand og Lyn. Hele uken har det handlet om denne kampen i sosiale medier. Nervøse supportere som knapt har fått sove, mens andre har vært veldig optimistiske og trodde på en overkjøring.

På Kringsjå har spillere og trenere gledet seg til kamp hele uken, men med et fokus om å fortsette slik man har spilt denne sesongen. I dagens kamp var det aldri noen tvil om hvem som skulle ta alle poengene.

Fantastiske Bastionen
På Nordstrand var det tettpakket med tilskuere rundt banen. Et anlegg om ikke kan være bygd for mer enn 200 tilskuere stod Lyn-supportere tett i tett. Stemningen satt seg meget raskt og hele Nordstrand kunne garantert høre Bastionen i storslag. Med fyrverkeri, bluss og røykt, ble Nordstrand kunstgress farget i Lyns farger.

På den våte banen tok det kun fire minutter før Lyn-gutten, August Randers, sendte Lyn-fansen til himmels. På et flott hjørnespark fra Even Bydal, var Randers overlegen i luften og headet Lyn i ledelsen. Lyn tok virkelig kontrollen fra start og dominerte på Nordstrand.

Etter 18 minutter doblet Lyn med hjelp fra en Nordstrand-forsvarer som satte ballen i eget mål. Fire minutter senere var det Ibba Laajab sin tur og pirket inn 3-0. 3-0 stod det også til pause.

Andreomgangen ble en transportetappe, der Lyn kontrollerte inn. Men omgangen skulle ikke forbli målløs. For etter 78 minutter dømte dommer på et tilbakespill inni sekstenmeteren til Nordstrand. Fra indirekte frispark skjøt David Tavakoli seg alene opp som toppscorer i avdelingen og scoret sitt mål nummer 26 denne sesongen. 4-0 seier og opprykk!