Avgjøres det i helgen?

David Tavakoli scoret mot Nordstrand i 3-1 seieren i 2. serierunde. Gjør han det igjen denne helgen? Foto: Kladd.no / Lars Opstad

To kamper gjenstår av årets sesong. Det er seks poeng å spille om og Nordstrand ligger fem poeng bak. Opprykk kan derfor avgjøres denne helgen ved å unngå tap. Det er altså ingen grunn til å miste årets tøffeste bortekamp.

Nordstrand
Det er ingen tvil om at søndagens motstandere har hatt hver sine fantastiske sesong. Nordstrand har levert en strålende sesong så langt, og hadde ledet tre av seks 3. divisjonsavdelinger. De har gjort en rekordsterk sesong og kommer selvfølgelig til å jakte på sesongens 20. seier på søndag.

De hvite og blå har sluppet inn færrest i avdelingen etter 24 serierunder, med kun 21 baklengsmål. Det er imponerende tall, men enda mer imponerende er deres 16 “clean sheets”. De har holdt nullen i 16 kamper denne sesongen, som er helt vilt. Det er derfor viktig at Lyn har funnet målformen.

Nordstrand har et scoringsnitt på rett over to hver kamp denne sesongen. Da er det ekstra synd at han som har stått for nesten halvparten av målene mister resten av sesongen grunnet brudd i armen. For sist helg ble Nordstrands toppscorer, Oliver Aaser Midtgård, hentet i ambulanse i bortekampen mot Frøya. Les saken om skaden til TV2 her. Vi skulle veldig gjerne sett avdelingens to toppscorere (David Tavakoli og Midtgård, begge 25 mål) mot hverandre i søndagens kamp, men ønsker Oliver god og rask bedring.

Martin Bakken i aksjon mot Nordstrand i våres. Foto: Kladd.no / Lars Opstad

Lyn
Jan Halvor Halvorsens menn har spilt seg til en god posisjon før helgens seriefinale. Med fem poeng ned til Nordstrand og med en langt bedre målforskjell, så er vertene avhengig av to Lyn-tap mot slutten. Til nå har Lyn vært uslåelige, bokstavelig talt. På 24 kamper har Lyn fortsatt til gode å tape. 20-4-0 er knallsterkt!

I høst har det virkelig løsnet på siste tredjedel også. På de siste 5 kampene har laget scoret 19 mål. Totalt har vi scoret 77 mål så langt i år. På søndag står duellen mellom avdelingens mestscorende lag mot det gjerrigste. Hvordan vil det gå?

I vårsesongens oppgjør mellom lagene var det Lyn som gikk seirende ut på Nordre Åsen med 3-1 seier. Lyn har altså scoret 14.29 % av målene Nordstrand har sluppet inn i år. Hvordan går det på søndag?

Troppen er nærmest skadefri og det er en spillesugen gjeng som er klare for seriefinale.

Hvordan se kampen
Nordstrand melder om 600 solgte billetter, så det ligger an til en god ramme rundt den spennende kampen mellom avdelingens to beste lag. Vi håper selvsagt at vår fantastiske supporterfølge er med til Nordstrand kunstgress og gir oss et ekstra dytt i ryggen.

Billetter kjøpes her (TicketCo).

Blir opprykket avgjort på søndag?

Thomas Nordeng