Nok en flott snuoperasjon

Anwar Pellegrino brukte ett touch på å score etter og ha blitt byttet inn mot Os. Her mot Skeid 2 tidligere i sesongen. Foto: Kladd.no / Lars Opstad

Lørdag ettermiddag var det duket for toppoppgjør i Norsk Tipping-ligaen da Os gjestet Bislett stadion. Vestlendingene jakter en 3. plass i årets sesong etter å ha levert godt så langt. Også på Bislett stadion denne ettermiddagen skulle de komme best i gang.

Det hele startet ganske jevnt der begge lag hadde noen fine muligheter. Men det var først etter 21 minutter det skulle smelle fra Os. Gjestene kombinerte fint langs sin venstreside og til slutt kom et godt innlegg, som ble pirket inn til 0-1. Fem minutter senere satt den igjen for de gule. Denne gangen triller de seg alt for enkelt igjennom Lyn-forsvaret og øker til 0-2.

Tross for et lite sjokk, så våknet hjemmelaget igjen raskt. Mikkel Tveiten slår et glimrende hjørnespark som August Randers får headet på mål, men keeper får aldri kontroll over ballen og da er målsniken, David Tavakoli frempå med en gang og setter sitt 22 mål for sesongen. 1-2 stod det til pause.

I andreomgang var det et nytt Lyn-lag som kun ut banen og fra første spark på ballen var det kun Lyn det handlet om. Gang på gang rullet Lyn opp flere gode muligheter og det kun en god keeper som hindret at det ikke var likt.

Men rett før timen var spilt skulle Ole Breistøl overvinne Os-keeperen. Fra kanten av sekstenmeteren dro han seg først forbi en Os-forsvarer før han lekkert satte den i motsatt. 2-2 og lagene var likt.

Det var ikke åpningen av andreomgang Os hadde verken sett for seg eller ønsket, for Lyn fikk blod på tann.
Nok en gang var Breistøl involvert, men denne gangen nest sist på ballen. Christopher Lindquist slo et fantastisk innlegg som Breistøl fikk med seg på brystkassen på tvers av feltet. Der kom selvfølgelig toppscorer Tavakoli og sklitaklet Lyn i ledelsen.

Lyn fortsetter å rulle opp sjanse etter sjanse, men sliter med uttellingen. Men så mister Os-spiller Vegard Strønen Skeie hodet og takler stygt etter Herman Solberg Nilsen. Dommeren oppfatter ikke situasjonen helt, men linjedommer er sikker i sin sak og gir beskjed til dommer om at det er rødt kort. Med 10 spillere på banen var det aldri en sjanse for gjestene til å komme tilbake.

Da Anwar Pellegrino byttes inn i det 74. minutt og scorer med sitt første touch på ballen fem sekunder senere, så er kampen over. Lyn vinner 4-2 og viser nok en gang at styrke ved å komme tilbake etter 0-2.

På søndag er det ny hjemmekamp når Stabæk 2 kommer på besøk. Billetter til kampen kjøpes her.

Tusen takk til alle som tok turen til Bislett denne lørdags ettermiddagen! Vi håper å se dere igjen førstkommende søndag klokken 15.00.