Innbytterne reddet poeng

16-åringen Brage Williamsen Hylen rakk så vidt å signere kontrakt før han ble kastet ut i debuten, på jakt etter poeng på Grefsen stadion. Foto: Kladd.no / Lars Opstad

Nok en tøff og vanskelig bortekamp er unnagjort. Mandag kveld møtte vi Kjelsås 2 på Grefsen stadion, der værgudene ga kampen ekstra utfordringer både for spillere og publikum.

Jan Halvor Halvorsen fikk ønsket sitt oppfylt da det vanligvis det tørre og slitne kungressteppet ble godt vannet både før og underveis i oppgjøret. Jeg tror allikevel de aller fleste er enige om at tordenværet kunne holdt seg unna akkurat de 90 minuttene det var kamp, for regnet fosset ned deler av kampen.

Førsteomgangen til Lyn var ikke særlig å skryte av. Kjelsås kom best i gang på hjemmebane og scoret på en kontring etter 14. minutter. Lyn-forsvaret klarte ikke å avverge situasjonen og ti slutt kunne de sette ballen i åpent mål.

Etter målet ble Kjelsås spilt lavere og Lyn tok mer kontroll over kampen. Allikevel fant ikke Lyn rommene til å skape det helt store. Mange dueller inni 16-meteren. Den største muligheten kom ved et skudd etter en corner som smalt i tverrliggeren. 1-0 stod det til derfor til pause pause.

Saken fortsetter under bildene.

Byttene snudde kampen
I andreomgang fikk vi se et Lyn-lag som tok grep om kampen og styrte det aller meste. Men når Lyn ikke fant rytmen på siste tredjedel, så var det Kjelsås som skulle doble. Nok en gang kontret de raskt og effektivt. 2-0 rett før timen spilt og oppgaven ble langt tøffere.

I pausen hadde Halvorsen og Glenn Hartmann gjort grep og byttet inn Martin Bakken og debutant Even Bydal, som signerte i forrige uke. Bydal brukte ikke lang tid på å vise seg frem for Bastionen. Først sendte han i vei et varselskudd fra 20-25 meter, men det ble stoppet av Kjelsås sin sisteskanse.

Da klokken bikket 61 minutter fikk han muligheten igjen. Fra samme hold prøvde han igjen. Denne gangen snek ballen seg bak Terje Kirsebom i Kjelsås-målet. Fantastisk redusering og en vitamininnsprøytning uten like. Bastionen fikk blod på tann og ga alt de hadde i regnet.

Lyn fortsatte å stange, men produserte bare mer og mer. Samtidig ga det mer rom for en kontringssterkt hjemmelag. Begge lag hadde noen ganske store sjanser, gøy for de nøytrale.

I det 78. minutt, gjorde trenerteamet nok et dobbeltbytte. August Randers erstattet Eirik Haugstad på backen, mens 16-årige Brage Williamsen Hylen erstattet Ole Breistøl. Hylen som nettopp hadde signert kontrakt ut 2025. Debuten så ikke ut til å prege unggutten, som gikk rett i angrep og i duell med keeper. Et friskt innpust fra benken.

Randers derimot skulle få en større rolle rundt målet. Med sitt lange innkast havner ballen til slutt på bakre stolpe, der kriger målsniken, David Tavakoli, seg frem og setter utligningen. Med seks minutter igjen på tidsuret, så øynet det håp om å ta alle poengene. Lyn kastet spillere i angrep og kom til noen halvmuligheter, men Kjelsås stod løpet ut.

Helt på tampen fikk vi dagens tredje debutant inn på banen. 19-årige August Hartberg erstattet en skadet Magnus Tvedte som måtte hinke av banen. Tre debutanter ser man sjeldent i en kamp. Ekstra hyggelig er at to av dem er Lyn-gutter.

Ett poeng fra Grefsen stadion var viktig og ikke minst fortjent. Lyn hevet seg flere hakk etter pause og kunne nok med litt mer flaks tatt alle tre poengene. Kjelsås kjemper hardt for å unngå nedrykk, og blir ikke lett å møte utover.

Nå ser vi fremover og gleder oss til lørdag når første hjemmekamp etter sommerferien spilles. Den spilles på KFUM-Arena, grunnet annet arrangement på Bislett stadion. Vi møter Grei og kampstart er 18.00. Billetter til kampen kan kjøpes her.