Tvedte gir seg

Magnus Tvedte takker for seg. Foto: Kladd.no / Lars Opstad

Med over 60 kamper i OBOS-ligaen for Strømmen, kom Magnus Tvedte inn som en solid forsterkning før 2022-sesongen. Midtstopperen skulle sammen med William Sell danne Norsk Tipping-ligaen beste stopperpar. Det gjorde de også i 17 kamper denne sesongen. De første fem kampene endte som kjent med fem seire, 12 scorede og kun fire innslupne mål.

Magnus har rukket å bli en svært godt likt spiller i klubben og stiftet umiddelbart bånd til Bastionen både på tribunen og på Twitter. I høst har dessverre Magnus slitt med skader som gjorde at han mistet sesonginnspurten.

Når først den ene skaden var leget, tok det ikke mange treningene før det kom en ny skade på trening. Denne gangen ga det hjernerystelse, en skade han også har vært påvirket av i ettertid. Det er ikke nemlig ikke første gang stopperkjempen har fått påvist det.

På grunn av blant annet dette har 28 åringen tatt det tøffe valget å trappe ned og blir derfor ikke se på banen i PostNord-ligaen 2023. Det er utrolig synd, men selvfølgelig går helsen først og det er det viktigste.

Glenn Hartmann har bare gode ting å si om stopperen:

«En kriger og en bra mann som alltid spiller med hjerte utenpå drakten må dessverre gi seg etter ett år i Lyn. En vanskelig men voksen beslutning som vi støtter ett hundre prosent - familie og helse kommer alltid først. Vi ønsker Magnus alt det beste for fremtiden og vet vi vil se han igjen på tribunen, mest sannsynlig midt i Bastionen.»

På julaften i fjor ble han pappa til lille Matheo, som har fått fulgt Lyn tett denne sesongen. Vi kan jo håpe at han blir neste Tvedte i Lyn-drakt om en del år.

Vi takker Magnus for en flott tid sammen, selvom den ble kortere enn ønsket, og en strålende innsats. Vi sees garantert på Bislett stadion i løpet av 2023. Nå går veien videre til Skjetten, som må sies å være en svært god julegave for klubben.

Vi benytter også anledningen til å gratulere Matheo med 1 årsdagen i morgen!

Magnus Tvedte avsluttet Lyn-karrieren som speaker i opprykkskampen mot Oppsal i høst. Her sammen med speak Dan Winer (t.v.) og Henrik Lehne Olsen (t.h.). Foto: Kladd.no / Lars Opstad

Thomas Nordeng