- Oslo savner Lyn i toppen av norsk fotball

Tidligere Lyn-spiller- og trener og nåværende assistent på det norske landslaget, Kent Bergersen, følger spent med på hva som skjer i Lyn om dagen og håper klubben lykkes med en retur til toppsjiktet i norsk fotball.

Kent Bergersen har både vært spiller og trener i Lyn. Nå assistenttrener på landslaget. Foto: Kjetil Ree, via Wikimedia Commons

Kent Bergersen har både vært spiller og trener i Lyn. Nå assistenttrener på landslaget. Foto: Kjetil Ree, via Wikimedia Commons

- Jeg tror jeg har hele fotball-Norge med meg når jeg sier jeg håper Lyn kommer tilbake til toppfotballen. Dette vil også bety mye for interessen i Oslo-fotballen, sier Bergersen.

«Kenta» har tidligere vært i klubben som både spiller og trener. Som spiller fikk han 40 kamper og særlig en kamp husker han godt. Kampen som gjorde at han ble tatt ut på landslaget.

- Vi hadde en «best i byen»-treningskamp mot enga på Bislett og det kom 6000 tilskuere. Vi vant 2-0 og jeg scoret begge målene. Etter det ble jeg tatt ut på landslaget og det var naturligvis stort, forteller han.

Selv om kontakten med gamleklubben går litt opp og ned følger han godt med. Og han er ikke i tvil om at hovedstaden trenger Lyns retur til toppfotballen.

- En retur for Lyn vil bety mye for fotballinteressen i Oslo. Det er ikke noe tvil at det vil skape et større engasjement, særlig kampene mot Vålerenga, sier han.

Imponert over de nye planene
Han er imponert over planen som er lagt frem fra Lyn og mener antallet aksjetegninger viser hvilket uforløst potensial som ligger på Oslo vest.

- Dette viser det voldsomme engasjementet det er for klubben og hva en retur kan betyr for Lyn og for Oslo som fotballby.

Selv om han ikke er fast inventar på Kringsjå og i 3. divisjon, kjenner «kenta» klubben godt og utelukker ikke en Lyn-kamp i løpet av året.

- Jeg kjenner Bent Inge Johnsen og vet hva han står for så jeg har troen på dette prosjektet. Det kan fort hende jeg tar meg en tur på kamp hvis det passer seg sånn for det er alltid hyggelig å besøke en av mine gamle klubber.

Helt til slutt spør vi om han kan love Lyn-gutt Mas Møller Dæhli en fast plass i elleveren på landslaget.

- Hehe, Mats er alltid i våre vurderinger, avslutter «kenta».

Kenta Bergersen fikk 44 offisielle kamper som spiller og syv mål.Som trener ble det 30 kamper.

Thomas Nordeng