Tap i Tønsberg

Mathias Pedersen Aasand herjet til tider med Tønsberg-forsvaret. Foto: Frank Halse

Lørdag var det endelig duket for seriestart i Tønsberg. Et ungt og sultent Lyn-lag reiste til Vestfold for å kjempe om årets første poeng. Med flere spillere ute fikk flere juniorer være med i troppen, og 02-gutten Daniel Schneider fikk sin debut fra start på ankerrollen. I tillegg debuterte Eirik Laabak og Mathias Pedersen Aasand fra start. Med på turen var nærmere 100 Lyn-supportere som allerede før kampstart vant tribunekampen overlegent.

Lyn startet også best på Tønsberg Gressbane kunstgress, og spesielt Mathias Pedersen Aasand var svært frisk i 1. omgang. Gang på gang kom han seg rundt på sin høyrekant og var farlig frempå ved flere anledninger. Etter drøye 6 minutter la han perfekt inn på hodet til Henrik Lehne Olsen som headet rett utenfor. Kampens første store sjanse.

Etter 13 minutter ble nevnte Lehne Olsen dratt ned i feltet på corner og dommeren pekte på straffemerket. Straffen setter Jonas Bakken til høyre for keeper, som er på ballen, men ikke nok til å redde. Selvfølgelig til stor glede på bortefeltet.

Drøyt syv minutter senere er det Rasmus Gjemmestad som kommer til en kjempesjanse. Bakken får dårlig treff på et innlegg først, men Gjemmestad plukker opp ballen og tar seg utover i feltet før han skyter i lengste stolpe. Svært nære 2-0.

Like etterpå holder Pedersen Aasand lekestue med noen flotte finter nede på høyresiden, innlegget slås nydelig inn i feltet der Gjemmestad kaster seg inn og vinnter duellen, men styringen til Bakken går over mål.

Drøyt 33 minutter ut i omgangen setter Lyn i gang en kontring. Johannes Johannessen vinner ballen i egen 16-meter og spiller ballen til Pedersen Aasand som står på 25 som fosser fremover helt frem til motsatt 16-meter. Dessverre for debutanten treffer han ikke godt nok på avslutningen som går rett inn til keeper.

Til pause leder Lyn 1-0 og sjansestatistikken 5-0.

Etter pause får vi en tidlig i fleisen. Kun minuttet har gått når vi ikke får klarert ordentlig og ballen havner til slutt hos Christian Østli som setter ballen bak Sofus i Lyn-målet. 1-1.

Etter et større FKT-press etter utligningen med noen halvsjanser begger veier er det hjemmelaget som skal få uttelling. 69 minutter er spilt da hjemmelaget får hjørnespark. Etter mye klabb og babb havnet ballen i beina til FKT-spiller Mats Holt som setter 2-1.

Etter det prøver Lyn å legge et press, men det blir aldri noe ordentlig ut av det. FKT er svært nære ved et par kontringer, men ender til slutt 2-1 og hjemmeseier.

Dermed ble det tap i serieåpningen, men trenerteamet og spillergruppen er alle klare for å revansjere tapet mot Drøbak-Frogn i første hjemmekamp 2. påskedag. Den kampen spilles forøvrig på Kringsjå, da det er arbeider på løpebanen på Bislett stadion.

PS: I løpet av 2. omgangen fikk Demba Traoré og juniorgutta Axel Vikne Wannerstedt og Jacob Hanstad også sine debuter, da de ble byttet inn.

Gjemmestad med stolpetreff. Foto: Frank Halse