Referat: Ullern - Lyn 2-1 (1-0)

Sesongens femte treningskamp ble spilt på CC Vest Arena lørdag, mot Ullern. Det skulle bli en kamp med bismak, med tanke på både resultat og skadeliste.

Kampen var så vidt i gang før Ullern kom til kampens første sjanse. Hjemmelaget spilte seg fint opp på Lyns banehalvdel og etablerte ett visst trykk på offensiv halvdel. En Ullern-spiller prøvde lykken fra rundt 25 meter og traff meget godt på skuddet. Ballen suste inn bak en utspilt Dale, og 1-0 var et faktum etter allerede 3 minutter spilt.

For Lyn sin del skulle dette gi blod på tann og guttene fikk opp balltempoet, men dessverre uteble effektiviteten for våres gutter. Kampen utviklet seg til en typisk treningskamp med mange tette og tøffe dueller. Kampplanen som trenerteamet hadde satt før start handlet om å ta kontringene når det bød seg muligheter for det, i tillegg til å låse av motstanderen høyt i banen og kjøre på med det høye presset vi tidligere i vinterens treningskamper har lyktes bra med. Etter 20 minutter bryter Hovland ballen høyt i banen og spiller den på tvers til en av vinterens nyankomne, Eirik Laabak. Gutten fra Fredrikstad testet skuddfoten fra 20 meters hold, men dessverre gikk skuddet rett på keeper.

Videre ble 1. omgang en omgang der begge lag kjente på hverandre i banespillet og ingen skapte noen sjanser som var verdt å nevne. Dessverre ble omgangen avsluttet med en uheldig skade for et Lyn-lag som ikke trenger flere spillere på sidelinjen. Etter en duell på midten ble Henrik Lehne Olsen liggende med det som så ut som en krampe, men dessverre ser ut til å være mer alvorlig enn som så. Vi krysser fingrene for at muskelbunten fra Moelv er raskt tilbake på banen. Lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til hjemmelaget, noe som kunne sies å være fortjent etter banespill og sjanser.

2. omgang skulle derimot bli langt lystigere for tilskuerne som hadde tatt den korte turen med linje 3 til Ullern denne lørdagen. Lyn gikk ut i 100 fra start med større balltempo og hurtigere forflytning i bevegelsene, samt bedre samhandling og relasjoner mellom lagdelene. Dette skulle få resultatet etter kort tid, da kaptein Nyheim steg til værs og nikket ballen i mål etter et godt slått frispark fra midtbanedirigenten Allertsen. Lagene var dermed like langt. Men det skulle ikke vare lenge, før Ullern igjen gikk opp i ledelsen noen minutter senere.

Hjemmelaget bryter ett oppspill og får slått en utsøkt ball gjennom en forsvarsfirer som da var i ubalanse. Der ventet spissen til Ullern som rundet Joar Dale i Lyn-buret og ga Ullern ledelsen igjen.

Etter dette tok Lyn mer over banespillet uten å skape de store mulighetene. Flere bytter ble gjort og gledelig var det at både Daniel Schneider (02-modell) og Ola Hognerud (01-modell) fikk spilletid mot et godt Ullern-lag. Begge to klarte seg meget bra og gjorde gode innhopp.

Kampen ebbet ut i en 2-1 seier for hjemmelaget, som kan sies å være fortjent etter at de hadde de største sjansene.

Nå venter en full treningsuke med fokus på det defensive, i tillegg til at det skal bygges videre på det offensive spillemønsteret som skal kjennetegne Lyn denne sesongen. Flere spillere på skadelisten er på vei tilbake, deriblant Joakim Pedersen Strand, Rune Isaksen og Oskar Martinus Hansen. I tillegg jobbes det med å fastsette troppen som skal representere Lyn i 2019, kanskje det venter det en overraskelse rundt hjørnet?