G19 med ny seier

Her setter Axel Wannerstedt den avgjørende 3-2 scoringen. Foto: Lyn1896.no

Lørdag var det ny kamp for Lyn G19 mot Ullern rekrutt etter A-lagets kamp også mot Ullern på Ullern KG. Lyn G19 kommer fra to strake 3-0-seiere mot Stabæk jr. og Kjelsås jr, og trenerteamet var spent på om man kan kunne forlenge denne seiersrekken.

Juniorene har en stor tropp i 2019 med nesten 30 spillere som skal dekke jr, rekrutt og A-lag, så det er viktig at flest mulig får kamptrening frem mot sesongstart. Litt skader og sykdom, i tillegg til at Ola Hognerud og Daniel Schneider deltok og fikk verdifull spilletid på A-lagets kamp, ga oss muligheten til å gi god kamptrening til andre.

Når kampen blåses i gang så har Lyn 5 første-års jr. på banen og vi starter 2. omgang med syv, så et meget ungt mannskap mot fysisk vesentlig sterkere Ullern.

Guttene starter veldig positivt og vi er meget gode med ball de første 20 minuttene av kampen. Ullern kommer som forventet med høyt press, men vi viser en ro med ball i denne perioden som vi ønsker å se. Samtidig skaper vi ikke de helt store sjansene i denne perioden da vi ikke har like stor gjennombruddskraft og løpsvillighet i bakrommet til Ullern. Litt typisk, at man får det ene men mister det andre. Etter dette blir vi mer slurvete og Ullern kommer mer inn i kampen. "Mindre god" struktur i og mellom lagdelene gjør resten av omgangen relativt rotete. Når i tillegg Ullern scorer på et skudd som endrer retning fra ca 20 meter og setter Nymoen i mål ut av spill, gjør at vi går til pause på stillingen 0-1. En litt skuffet gjeng og et trenerteam som ikke er fornøyd med at vi gir fra oss initiativet, samt ikke opptrer slik vi har trent på preger pausepraten.

Når 2. omgang starter er vi tilbake og skaper noen tidlige brudd på Ullern og tar initiativet i kampen igjen, selv om Ullern er godt med. Vi reduserer til 1-1 etter det vi nesten kan kalle et signaturmål hos jr. laget nå. Vi får brudd på egen banehalvdel og Håkon Sjåtil setter fart fra sin høyreback posisjon. Utfordrer rett mot stopper/back hos Ullern og slipper ballen ut til høyreving Theodor Strømø som slår et godt innlegg langs bakken hvor indreløper Jacob Hanstad stormer inn i boks og avslutter presist på en-touch det lengste hjørnet. Klassemål!

Kampen er fortsatt relativt jevnspilt og Ullern går på ny opp i ledelsen etter hva vi kan se er en meget god enkeltmanns-prestasjon av Ullerns mål-scorer.

Vi må jage på nytt, men kommer ajour igjen etter ett godt slått hjørnespark fra Kristian Tveter. Isak Møller som har kommet inn som midtstopper gjør en smart bevegelse på bakre stolpe og setter ballen i mål til 2-2.

Avgjørelsen faller ca 12 min før slutt. Nytt flott angrep av gutta. Cross fra høyre mot venstre fra kaptein Randers til venstre back Even Hatling som har flyttet opp i banen. Kombinerer lekkert med venstre ving Eivind Stenvold som finner forrige kamps tremåls-scorer Axel Wannerstedt ut 45 grader. Axel er sikker som banken og setter inn ledermålet og sitt fjerde mål på to kamper fra sin indreløper posisjon. Sterkt!

Siste minuttene presser Ullern uten at det blir så mye mer enn noen nesten farligheter som vi dessverre selv skaper for dem. Klokskap og rutine i slike situasjoner må vi bli bedre på fremover.

Uansett…kaptein Randers & Co rir av "stormen" og Lyn G19 tar nok en seier. Selv om det "lugger" litt i perioder så er det sterkt å komme tilbake to ganger og avgjøre mot slutten. Det å vinne fotballkamper er en ferdighet/egenskap som vi skal dyrke fremover.

Neste helg er siste treningskamp mot Follo før serien braker løs 20. mars hjemme på Kringsjå mot Bærum.