Kampreferat G19: Lyn - Stabæk

Daniel Schneider ble kåret til Lyns beste. Foto: Lyn1896.no

Juniorlaget som hadde treningscamp på Kringsjå fra torsdag til søndag avsluttet campen med kamp mot Stabæk. Trenerne har vært imponert over guttas tilstedeværelse, garderobekultur og læringsfokus denne campen. Spørsmålet var om læringsfokuset kunne ebbe ut i en god læringsevne. Dette syns etter 3-0 hjemme mot Stabæk. En har jobbet mest med den defensive strukturen disse fire dagene, men det har også vært satt av tid til offensiv samhandling. Trenerne brukte ganske kort tid på å gjøre guttene klare i garderoben. Spillerne sørget på egenhånd for å gire opp riktig spenningsnivå til kampen. En lett tåke duket seg over Kringsjå kunstgress, og det var klart for match.

Stabæk kom egentlig best i gang første 5 minuttene og skapte noen halvsjanser. Men, så fikk vi det mellomhøye og lave presset til å sitte. Dette frustrerte Stabæk spillerne som er vant til å få tilgang til sine prioriterte rom. Vi nektet de adgang gjennom å være aggressive og disiplinerte første forsvarere. Vi styrte egentlig kampen, ved å ligge godt organisert defensivt, og fikk bruddene der vi ønsket de. De fleste av bruddene kom sentralt i banen der Poulsen, Schneider og Axel jobbet utrettelig. Men, også bakre firer med Ola, Sjødin, Even, og kaptein Randers støtet godt ut av ledd og fikk gode brudd. Overgangene fra forsvar til angrep er egentlig det som imponerte trenerne mest. Dette er noe vi ikke har terpet så mye på, men det er veldig givende å se at riktig løp med offensive initiativ fremover i banen blir tatt. Generelt gjennom hele kampen responderer guttene bedre på å dekke rom, jobbe med løpskapasiteten og ha god radius. Dette skal vi jobbe videre med, fotball er- og forblir løpeidrett.

Kasper Sjødin satt inn 1-0 på straffe etter 55 minutter. Han har vel aldri bommet på et straffespark i sin karriere. Ola Hognerud doblet etter 78 minutter med et godt innløp og sterkt hodestøt, mens Jacob Hanstad punkterte kampen med 3-0 fire minutter før slutt på en flott overgang. Regissert av Petter Nosa. Han dro av to mann på lekkert vis før Hanstad satte punktum med et sterkt offerløp i boks og avslutning på første touch. Variasjonene i hvordan scoringene kommer er også bra, da dette viser at vår kreative samhandling på topp er uforutsigbar for motstanderne.

Allerede neste helg er det ny kamp mot Kjelsås. Da gjelder det å ikke være komfortable, men gjenskape mye av det vi gjorde bra. Dette er ofte utfordrende. Men, vi ¨raiser baren¨ og ønsker å jobbe på videre for å ta ytterligere steg.

På campen ble det tatt ny photoshoot av de fleste spillerne, de kan du se her.