Og solen går sin gang

Lyn tapte 2-3 for Skjervøy, og må gjøre seg klare for en ny sesong i 3. divisjon.

Lyn reiste nordover til årets siste bortekamp med et enkelt utgangspunkt. Vi måtte vinne, mens minst én av opprykksrivalene måtte tape. Utfallet ble 0 av 3, og da er det vel ikke så mange andre å klandre enn seg selv. Lyn har ikke vært gode nok i sesongen 2018, og må gjøre seg klare for en ny sesong i 3. divisjon. Igjen.

Kampen åpnet jevnspilt, men sjansefattig. Hjemmelaget var frempå med et par hjørnespark og noen uvanlig lange innkast, mens Lyn kom nærmest ved en god overgang fra Eirik Haugstad og Anwar Pellegrino.

Haugstad og Pellegrino herjet mot Skarp forrige helg. Det var også de to som skulle sprekke nullen i nord. Oskar Hansen fant Anwar Pellegrino på en overlapp, og Lyns toppscorer slo lavt inn foran mål. Fra femten meters hold styrte Haugstad ballen høyt opp i mål, og en sjanseløs keeper måtte plukke ballen ut av nettet. 1-0 til Lyn med kampens første skudd på mål.

Scoringen startet en mer aktiv periode, særlig foran mål. Da Skjervøy kom tilbake i kampen var det dog med ufrivillig hjelp av kampens hoveddommer. En klarering fra Lyn-forsvaret traff en kampleder på feil sted til feil tid og landet i føttene til en upresset Erlend Pedersen på 15 meters hold. Skjervøy-spilleren fortjener honnør for en svært god avslutning, selv om det føles surt å få 1-1 i fleisen etter en såpass uvanlig og uheldig situasjon.

Heldigvis tok det ikke lang tid før Lyn slo tilbake igjen. Et raskt frispark fra Dulee Johnson ga Christoffer Simensen sjansen på 16 meter. Spissen ble felt på streken, dommer blåste frispark og Oskar Hansen gjorde seg klar. Årets soleklare assistkonge stod kun med ett mål for Lyn – det avgjørende overtidsmålet mot Korsvoll – men det er ikke oss imot om han fortsetter å sette slike.

Dagens 2-1-mål stod til 5x20 i stil. Hansen tok frisparket, plasserte ballen totalt utagbart opp i krysset bak Andreas Mortensen og sørget for pauseledelse.

Det siste kvarteret bød på brukbar underholdning. Joakim Pedersen Strand traff like utenfor lengste stolpe etter et langskudd, mens en scoring fra Eirik Haugstad ble annullert etter at Christoffer Simensen brukte alle kreftene sine i en duell.

Andre vei skjedde det mindre, men det som skjedde var ikke ufarlig. Fem minutter før pause måtte Orhan Simsek ut i full strekk etter en god avslutning fra Robert Rydningen, og på overtid kunne Svenn Johansen utlignet da han skar inn fra skrått hold uten å finne en lagkamerat foran mål.

Nytt tap i nord
Men våre nordligste landsdeler har blitt et mareritt for Lyn i årets sesong. 11-1-0 hjemme holder til opprykk med klar margin, 5-1-7 borte er knapt midt på treet. Lyn har vunnet stort mot bunnlag som Skarp, Skjervøy og Sortland hjemme, men har gått på det ene tapet etter det andre på fremmed gress, så også i dag.

Utligningen burde nok kommet i andre omgangs første minutt. Skjervøy stjal ballen fra Lyns bakerste mann, som fikk et heldig frispark mens hjemmelaget var alene med keeper.

Fem minutter senere ble et innlegg fra Oskar Hansen feilberegnet av vertenes forsvar. Christoffer Simensen kunne fått tidenes sjanse, men ballen kom for overraskende og første touch ble for svak.

Da kunne heller Skjervøy få målet de kanskje ble snytt for like før. Laget kontret bra på venstre kant, spilte inn til en presset Martin Larsen Traasdahl som plasserte ballen kontant i mål over Simsek. 2-2 og nytt håp for et nedrykkstruet hjemmelag.

Etter noen oppløftende nyheter tidlig i kampen tikket det nå inn kjedelige meldinger fra de andre oppgjørene. Vi får anta at Lyn-spillerne slapp å høre disse, men det så likevel ut til å prege kampbildet i nord. Siste halvtime var det nemlig Skjervøy som kjørte kampen, mens Lyn virket ganske middels interesserte.

Benjamin Nessjø Nyheim var nær ved å heade et hjørnespark i mål, hindret av en stor redning fra keeper, og Christoffer Simensen fikk en scoring annullert for offside et trekk i forveien, men hjemmelaget var like nærme. Et veggspill og påfølgende skudd fra 10 meter ble avverget av Orhan Simsek som var helt nede i hjørnet og vippet til corner.

Dermed var det ikke ufortjent at Skjervøy tok tre uhyre viktige poeng. Ti minutter før full tid kontret laget bra, ballen ble spilt til Martin Larsen Traasdahl på 16 meter, og med en susende avslutning sørget han for 3-2 til hjemmelaget.

Utfallet ble et stort steg i retning ny kontrakt for Skjervøy, og et endelig farvel med opprykksdrømmen for Lyn. Det er en enorm skuffelse for hele klubben, og selvfølgelig en alt for svak konklusjon på årets sesong. Vi hadde forutsetningene for å vinne denne avdelingen, vi hadde flere ganger mulighet til å dra fra i topp, og vi satt igjen med to matchballer vi ikke tok vare på. Da blir det ikke opprykk, så enkel er fotballen.

Siste kamp i årets sesong handler bare om æren. Ære skal dog ikke undervurderes, og vi håper Lyn-folket møter opp tross skuffelse og sinne. Det er lov å føle begge deler nå. Det er vel strengt tatt ganske forståelig. Men det er dere som gjør Lyn til en unik klubb, og det er nå vi må vise at Lyns toppfotballsatsing skal leve videre. Det er ikke lett å tenke 2019 i dag, men det er ingen som holder med Lyn fordi det er lett, og grunnlaget for 2019-sesongen bygges på Bislett lørdag 12:00.