Full kontroll mot Røa

Lyn ledet 6-0 til pause, og tok seg videre med en 7-1-seier.

(foto: Lars Opstad)

Våren har kommet, men varmegradene havner i skyggen av det aller helligste: fotballkamper som betyr noe. Etter et snaut år i limbo gikk Lyn igjen på banen i en kamp der utfallet hadde mer enn teoretisk betydning, for første gang med Thomas André Ødegaard som trener.

Motstander Røa stilte ungt og uerfarent, og ble rett og slett noen knepp for små i kveld. For før sola hadde smøget seg under horisonten hadde Lyn sikret et halvt dusin scoringer, og selv om vertene leverte en langt bedre andre omgang var kampen allerede punktert og vel så det.

Det tok halvannet minutt før Lyn gikk opp i ledelsen. Eirik Bækkelund får registrert en målgivende for å ha spilt til Fadel Karbon i 16-meteren, men dette var en enkeltmannsprestasjon vi nesten bare ser fra nettopp Karbon. Han formelig trikset seg forbi en Røa-forsvarer, la ballen til rette for seg selv i høyden, og dunket inn 1-0 på selvassistert halvvolley.

Se også: Kick-off i kjelleren på Hard Rock Café torsdag fra kl 17

Og Lyn var i lekent humør på Røa kunstgress. Åtte minutter var spilt da et hjørnespark fra Emil Borkø ble headet mot mål av Felix Boe-Tangen, men i veien for ny nettsus var en uheldig lagkamerat. Like etter fikk Boe-Tangen sjansen igjen, denne gang alene med keeper, men det ville seg ikke denne gangen heller.

På tredje forsøk stemte det imidlertid perfekt. Debutant Sikander Iqbal Chaudry sendte Felix og Johannes Johannessen fri med en utsøkt chip. Sistnevnte lot førstnevnte stå for avslutningen, og denne gang var det ingen nåde fra Boe-Tangen. 2-0, og 17-åringens tiende scoring for Lyns a-lag.

En dobbelsjanse fra Emil Borkø var neste beholdning på lista, men i første omgang ble det for mange scoringer til å gå gjennom sjansene i detalj.

Sikander Iqbal Chaudry debuterte med ett mål og to målgivende (foto: Lars Opstad)
Debutant på scoringslisten
Vi nærmet oss halvtimen da Felix Boe-Tangen forsøkte å gjenskape Fadel Karbons første scoring. Hans forsøk på et brassespark fikk en gal vinkel, men traff Johannes Johannessen på venstre side av målet. Johs la ballen kontrollert ned i feltet med hodet, der Sikander Iqbal Chaudry kunne styre inn 3-0 fra kloss hold.
En strålende start på Lyn-karrieren for hjemvendte Sikander, som vartet opp med mål og målgivende før halvtimen var passert.

Kun minutter etter ble det fire. Emil Borkø slo nok en presis corner fra Lyns høyre side, foran mål var Morten Bjørshol høyest. Den anvendelige midtbanespilleren har fått en ny vår som stopper, og kronet sin andre Lyn-kamp fra start med den aller første scoringen. 4-0 til Lyn.

En etterlengtet pause nærmet seg for Røa-spillerne, men Lyn var på ingen måte ferdige med første omgang. Med fem minutter igjen å spille slo Sikander en ny bakromspasning i retning Felix Boe-Tangen. De to juniorspillerne imponerte på topp, og fikk hvert sitt målpoeng da Felix styrte ballen ned i motsatt hjørne til 5-0.

Punktum for første omgang kom tre minutter senere. Denne gang kom pasningen fra dypet, slik vi så flere ganger mot Ullern i generalprøven. Benjamin Nessjø Nyheim slo langt mot Fadel Karbon, som tok ned, fant seg til rette i feltet, og snek ballen over i motsatt kryss. Lekkert fra begge mann, og 6-0-ledelse til pause.

I andre omgang fikk vi se et mer fyrig Røa-lag, som presset høyere og tok større sjanser i overgangsspillet. Samtidig er det vanskelig å se bort fra at Lyn neppe gikk skrubbsultne på banen etter den formidable pauseledelsen. Dermed fikk vi en noe kjedeligere omgang uttellingsmessig, uten at det manglet sjanser.

Felix Boe-Tangen spilte én omgang, scoret to mål, og fikk en hockey-assist på brassespark (foto: Lars Opstad)
Uavgjort etter pause
Nærmest var innbytter og debutant Anwar Pellegrino. Første sjanse kom da Ola Sætherbakken, som en periode ble prøvd på venstre vingback, headet ballen inn foran mål. Pellegrino møtte ballen med et nytt hodestøt, men ballen traff tverrligger.
Bare to minutter etter fulgte en reprise. Sætherbakken ble spilt fri på venstre, slo inn mot Pellegrino, men avslutningen fra kloss hold ble reddet av keeper.

Så var det Rune Isaksens tur. Innbytteren og redebutanten har levert sin dose lekre scoringer for Lyn, og var svært nær mer magi kvarteret før slutt. Fra 20 meter dro han til på halvvolley. Ballen traff tverrligger, ned på strek, og deretter ut igjen. Det er dårlig med mållinjeteknologi i NM-kvalifiseringen, dermed vil spørsmålet om hvilken side av streken den traff forbli hypotetisk.

Like etter kom Pellegrinos tredje store sjanse. Nok en gang kom innlegget fra venstre, denne gang fra Johannes Johannessen, nok en gang avsluttet Pellegrino nærme keeper, og nok en gang fikk sisteskansen avverget.

Dermed var omgangen målløs for Lyn da Røa fikk sin scoring. Den var da også lekker. Gerhard Seland fikk føre ball alene etter en Røa-overgang, og med en utsøkt suser i motsatt kryss sørget han for 6-1 på Røa kunstgress.

Lyn virket lite interesserte i å gå av banen med tap i andre omgang. To minutter etter reduseringen kom kampens siste mål. Lyn rullet opp på venstre side, og ballen ble slått inn foran mål til Fadel Karbon. Angriperen slo ballen ut, der Rune Isaksen fikk to sjanser til å score. På forsøk nummer to var det ingen tvil, og sluttresultatet ble fastsatt til 7-1.

Neste kvalifiseringskamp spilles alt neste uke, informasjon om bane og motstander kommer så fort vi vet mer!