Seier mot Lokomotiv Oslo

Lyn vant årets tredje treningskamp.

Etter turer til Østfoldhallen og Kadettangen var Lyn tilbake på Kringsjå denne helgen. Der fortsatte arbeidet med å spille inn Thomas André Ødegaards nye 3-4-3-formasjon, mens flere spillere fikk mulighet til å vise seg frem.

Et nytt fjes for de fleste var Sikander Iqbal Chaudry. 98-modellen vokste opp i Lyn, men har vært i Strømmen og Bærum de siste årene. På Kringsjå stod han bak kampens lekreste avslutning. Keeper reddet et skudd fra Felix Boe-Tangen, returen til Eirik Bækkelund gikk rett i en forsvarer, før Sikander brassesparket ballen like til side for mål.

Lyn styrte det meste av kampen mot avdelingskollega Lokomotiv Oslo, men gjestene var ikke uten sjanser. Tyve minutter var spilt da ballen ble kilt forbi Sofus Rasmussen, men avslutningen var ikke hard nok til å overliste en større gruppe Lyn-spillere i eget felt.

Kort tid etter satt ballen i mål. Johannes Johannessen ble spilt flott gjennom, og scorte sikkert, men ble avblåst for offside et par sekunder etter nettsuset.

Fem minutter senere fulgte et tellende mål. Mats Ingebrigtsen slo et hjørnespark fra Lyns venstre side, og foran mål var Morten Lyngstad Bjørshol høyest. Etter to år i klubben har 19-åringen blitt omskolert til stopper, og tradisjonen tro er Lyn-stoppere glade i cornermål: 1-0 til Lyn.

En halvtime var spilt da ballen gikk mellom stengene for tredje gang. Nok en gang var Felix Boe-Tangen fri i bakrom, med seg fikk han Fadel Karbon. Etter en fin pasning styrte Karbon ballen i mål, men også denne gang kom flagget fra assistentdommer mens feiringen pågikk.

Like før pause ga fjerde nettsus den andre tellende scoringen. Angrepstrioen fortsatte sitt gode samarbeid. Felix Boe-Tangen fant Fadel Karbon, Karbon testet skuddfoten, før Sikander Iqbal Chaudry plasserte returen sikkert i mål. 2-0 til pause, som må sies å gjenspeile omgangen ganske bra.

Morten Lyngstad Bjørshol og Sikander Iqbal Chaudry scoret

Avsluttet 10 mot 11
Andre omgang bar preg av en rekke bytter og nye fjes på banen. Lyn gjorde fem bytter i pausen, blant annet med prøvespillerne Christoffer Simensen fra Sverige og Andreas K. Nordheim fra Skeid. Tilbake på banen var også Torstein Andersen Aase, som drilles i en ny rolle som playmaker på midtbanen.

For Lyn var nykommer Nikola Krajnc nærmest scoring etter hvilen. Spissen kom til et par muligheter, og kom aller nærmest med en hard lobb i tverrligger og ut.

Omgangen var omtrent halvspilt da Emil Borkø pådro seg sitt andre gule kort. Dermed avsluttet Lyn 10 mot 11, uten at ledelsen noen gang virket truet. Lokomotiv Oslo fikk en suser i nettveggen, men Sofus Rasmussen hadde grei kontroll på det som skjedde i eget felt.

Avslutningsvis ble vi også kjent med Zakaria Aden, prøvespiller i forsvaret og kompis av Fadel Karbon. Sistnevnte kom ikke på scoringslisten, men slet likevel ikke med å imponere publikum. Kampens detalj kom helt på slutten, da Karbon hælflikket seg forbi to Lokomotiv-forsvarere, dessverre uten å få avsluttet skikkelig.

Dermed endte det med en trygg 2-0-seier for Lyn, som viste at formkurven beveger seg i riktig retning. Nå venter to nye treningsuker før Hønefoss blir motstander på AKA Arena.

Lyn – Lokomotiv Oslo 2-0

1-0 Morten Lyngstad Bjørshol (28)
2-0 Sikander Iqbal Chaudry (41)

Tilskuere: Ikke veldig mange

Lyn (3-4-3): Sofus Rasmussen – Morten Lyngstad Bjørshol, Benjamin Nessjø Nyheim, Ola Sætherbakken – Eirik Bækkelund, Mats Ingebrigtsen, Emil Borkø, Johannes Johannessen – Fadel Karbon, Felix Boe-Tangen, Sikander Iqbal Chaudry