Uavgjort etter en intens avslutning

David Tavakoli med to nye mål, men det var kun nok til å ta ett poeng. Her i kampen mot Ready. Foto: Kladd.no / Lars Opstad

Som forventet møtte vi et tøft Grei-lag i Groruddalen i ettermiddag, men at det skulle ende med poengdeling var det få som hadde sett for seg.

Lyn tok kontrollen fra start og skapte flere store muligheter. Men det var først da vi passerte 20 minutter kampens første mål skulle komme. David Tavakoli har virkelig funnet målformen de siste kampene, og i dag var ingen unntak. Etter et innlegg fra høyresiden hadde ikke Lyns nummer 10 noen problemer og satte ballen kontant i mål. 0-1 på Grei kunstgress.

De fleste trodde nok at det skulle åpne opp mer, men istedenfor faller kampen litt kvalitetsmessig og Grei kommer litt mer inn i kampen. Tidligere Lyn-junior Christiaan Wielens testet først skuddfoten fra 20 meter, men ballen snek seg utenfor stolpen. Det ga han mersmak, for etter drøyt 40 minutter prøvde han seg igjen. Denne gangen skulle han også lykkes. Wielens får drømmetreff og sender ballen i krysset fra 25 meter. Alexander Pedersen i Lyn-målet hadde ingen sjans. 1-1 gikk derfor lagene til pause med.

2. omgang kunne knapt startet på en verre måte. Fem minutter ut i omgangen får Ole Breistøl sitt andre gule kort etter å ha hindret en overgang og må derfor gå i dusjen tidlig. Så går det kun fem nye minutter før nevnte Wielens er heldig i en duell med Eirik Haugstad og får med seg ballen. Nede ved dørlinjen slår han ballen hardt inn langs bakken og Grei-spiss, Isak Løvlund, sender vertene i ledelsen.

Med én mann mindre ble oppgaven stor og Grei la seg lavere og drøyde tid så fort det var mulig. Lyn gjorde sitt beste for å beholde roen og spille seg gjennom eller rundt på kantene, men maktet ikke helt å komme til de store sjansene. Tiden tikket raskt mot 90 og i samme tempo steg temperaturen på banen. Hjemmelaget gjorde det de kunne får å provosere Lyn-gutta, men Jan Halvors menn beholder roen godt.

I det 85. minutt skulle det belønnes. En Lyn-spiller tres gjennom i 16-meteren og blir stoppet. Av det undertegnede kunne se fra sin posisjon, så det ut som en fair takling ut til hjørnespark, men dommerteamet var skråsikre og dømte straffespark. Mens Grei-spillerne raser mot dommerteamet, går vår toppscorer Tavakoli rolig og behersket til 11-meteren. Like sikkert som at det er søndag i morgen, setter han ballen i nettet og utligner.

De siste minuttene bølger frem og tilbake og begge lag ønsker en seier og når dommeren lar det gå både fire, fem og seks minutter på overtid så merkes nervøsiteten hos publikum. Det ender allikevel 2-2 på Grei kunstgress.

Med Grorud 2-tap mot Kjelsås 2, så passerer vi de på tabellen og gjeninntar tabelltoppen før Bislett-returen neste helg.

Men allerede på torsdag er det ny kamp, den går også på Bislett stadion. Da er det cup og NM som står på spill når vi får besøk fra OBOS-ligaen og Stabæk. Billetter til kampen kjøpes her.
Kampsponsor OBOS spanderer billetten inn for barn under 15 år.