Før kampen mot Grei

Anders Bjørntvedt Olsen er klar for å kjempe om nye poeng på lørdag. Foto: Kladd.no / Lars Opstad

Lørdag ettermiddag reiser vi til Groruddalen for å møte Grei. Der blir det gjensyn med tidligere Lyn-spillere Markus Cham og Rune Reidar Isaksen. Cham er nå spillende trener for lørdagens vertskap.

Grei rykket opp fra 4. divisjon i fjor. I likhet med oss ble det bare spilt halv sesong i 4. divisjon i 2021 også. Der vant Grei serien med syv poeng ned til Gamle Oslo, eller FC Oslo som de selv kaller seg. Med 11-0-2 leverte de en god sesong.

I år er det forventet at de skal få det tøft, men har til tider yppet seg. På Grei kunstgress er aldri lett. Uten vanning er kunstgresset tørt, som hindrer bortelagene og trille ballen raskt. Det har tidligere kamper mellom lagene vist. På 6 kamper har Lyn vunnet fire, tapt én og delt poengene én gang. Sist lagene møttes på Grei i 2019, vant Grei 3-1. Med 21 gule og to røde (Lyn med 9 gule) på disse seks kampene, så skjønner man at man kan forvente høy temperatur og et lag som skal krige til seg poeng mot Lyn.

På tre forsøk har vi kun vunnet én kamp på Grei, og det blir neppe noe lettere på lørdag mot et Grei-lag som har alt å vinne.

God sesongstart
Lyn har hatt en god sesongstart med 4-1-0 på de første fem kampene. I forrige runde vant vi 2-1 borte mot Ready. Et uheldig og ineffektivt Lyn-lag kunne vunnet langt mer, for det var sjansebonanza på Gressbanen kunstgress. William Sell scoret sesongens første, mens Tavakoli viser at han har funnet målformen. Se høydepunktene fra kampen her.

Nå reiser Jan Halvor Halvorsens menn til Grei for å fortsette den gode formen.

Saken fortsetter under bildet

Fantastisk bortefølge så langt i år. Foto: Kladd.no / Lars Opstad

Hvordan se kampen
Vi har vært veldig heldige som har hatt enorm support med oss på alle kamper så langt, hjemme som borte. Det betyr mye å ha Bastionen og Lyn-fansen i ryggen og spillerne setter stor pris på det. Vi har grunn til å tro at bortefølge blir godt på lørdagens kamp også.

Bastionen setter opp buss, men det er begrenset med plasser, så vær rask med å melde deg på. Les mer om hvordan du gjør det på Bastionen sine sider.

Hvis du ikke kommer med Bastionen-bussen, så anbefaler vi sterkt å velge kollektivt. Grunnet mye annet som skjer den dagen, så vil det vært svært begrenset med parkeringsplasser.
T-bane: Linje 5 mot Vestli. Gå av på Kaldbakken, deretter ca 10 minutter å gå.

Har du ikke mulighet til å ta turen, så frykt ikke. Direktesport streamer kampen.

Inngang koster 100 kroner og det er kun salg ved inngangen på kampdag.

Grei - Lyn, lørdag 14. mai klokken 16.00

Thomas Nordeng