Før kampen: Nordstrand

Det var fantastisk stemning borte mot Oppsal. Vi gleder oss alle til første hjemmekamp. Foto: Kladd.no / Lars Opstad

God påske alle sammen! Vi håper dere nyter påskeværet, men at dere er klare for årets første hjemmekamp 2. påskedag.

Gresset på Bislett stadion er enda ikke klart og trenger noen uker til med sol, men vi har fått låne Nordre Åsen Kunstgress av Skeid, da vår reservebane OBOS Arena Kringsjå sliter med underlaget.

Nordstrand IF
Mandag klokken 17.00 møter vi Nordstrand i Norsk Tipping-ligaen. Nordstrand tapte sin åpningskamp mot Skeid 2, hjemme på eget kunstgress. Etter timen var spilt lå de under 0-3, men hentet seg nesten inn helt på tampen med 2-3. Det skal ha vært en kamp der hvert lag hadde hver sin omgang.

Mandagens gjester rykket opp til 3. divisjon i 2018 etter å ha slått Lyn 2 5-0 i siste serierunde. Året etter endte de på en solid 5. plass som nyopprykket, mens de falt én plass i 2021-sesongen. Skal vi tro det vi hører rundt om kring, så er det et ambisiøst lag som ønsker å ta steget ytterligere opp og satser på å gjøre det i år. De har de siste sesongene produsert gode spillere oppover i ligasystemet. I vinter har de hentet to fra Lyn; Dan-Roger Roland og Ola Hognerud og rett før seriestart ble Lyn-gutten og lillebroren til Caroline, Fredrik Graham Hansen hentet til klubben. Laget trenes av tidligere Vålerenga, Tromsø og Fredrikstad-spiller Thomas Holm.

Av de fleste bookmakere er det forventet at de skal være med å kjempe i toppen i år, og da var det nok mange som ble skuffet over tapet i seriepremieren.

Lyn
Vi åpnet som kjent med seier borte mot Oppsal, som også forventes å kjempe i toppen. Når Nordstrand kommer på besøk på mandag blir det altså nok en tøff kamp hvor man må være ordentlig på fra start.

Laget forbereder seg godt denne helgen og har trent på Nordre Åsen i dag, og skal også gjøre det i morgen. Med Jan Halvor Halvorsen tas ingenting for gitt. Spillerne gleder seg til å spille foran hjemmepublikum for første gang, tross at kampen spilles på en reservebane.

Vi håper å se dere alle på Nordre Åsen mandag klokken 17.00.

Thomas Nordeng