- Har fått kjent på den store interessen rundt klubben

Noah Bech Hermandsen og Jan Halvor Halvorsen. Foto: Lyn 1896

Drøyt fire uker av oppkjøringen er gjennomført og første treningskamp er spilt. Fortsatt er det to måneder til seriestart. Vi satt oss ned med trener Jan Halvor Halvorsen for å oppsummere kampen mot Sprint-Jeløy, se inn mot lørdagens treningskamp i Horten og forhøre oss om hvordan hans første måned som Lyn-trener har vært.

Jan Halvor, forrige helg ble det 2-2 mot Sprint-Jeløy, hva er dine tanker om kampen?

- Jeg har jo bare sett spillerne på trening i noen få uker, så jeg var jo litt spent, men det ble faktisk mye bedre enn deg jeg håpet på til å være første kamp. I forhold til det vi har jobbet med så har vi jobbet en del med det høye presset og intensiteten i forhold til press- og gjennvinningsspillet, og det fungerte veldig bra synes jeg. Mye bedre enn deg jeg hadde håpet på i første treningskamp. Vi møter jo et lag som nesten ikke har tapt en kamp på to år, som er et fysisk bra lag. Men vi produserte nok sjanser til å score flere mål, og det er jeg fornøyd med. Vi scoret jo to, også hadde vi vel i hvert fall 3-4 hundreprosent sjanser i tillegg, og det er et godt tegn. I tillegg skapte ikke de noe som helst i åpent spill. De fikk to mål, men det er ikke noe jeg bruker så mye tid på. Litt tilfeldig etter et langt innkast og det samme etter et hjørnespark. Utover det hadde de svært lite, og de var vel knapt over midten i andreomgang. Alt i alt er jeg fornøyd, vi flyttet bena våre bra og presspillet vårt fungerte godt, så det var mye bedre enn det jeg hadde håpet på.

Så du noe resultater av noe dere har jobbet med siden oppstarten?

- Ja, som har vi ikke jobbet så mye med selve forsvarsspillet, så sånn var det veldig bra at Sprint ikke klarte å skape noe på oss i åpent spill. Vi har jobbet mye med presspillet og løp i boksen. Det andre målet vårt er fint med bra opprulling, veldig godt innlegg av Håkon (Sjåtil) og Anders (Bjørntvedt Olsen) som da har et veldig bra løp i boksen. Så er det alltids mye ting å jobbe med, men sånn vil det være hele tiden. Litt upresist i rytmen i spillet, mange gode opprullinger da vi vant ballen, men rytmen manglet litt. Men det er helt greit, hadde rytmen vært helt perfekt nå, hadde jeg vært bekymret.

Saken fortsetter under bildet.

En god treningsøkt på OBOS Arena Kringsjå. Foto: Lyn 1896

Ny kamp på lørdag borte mot Ørn-Horten, hva er fokuset inn mot den kampen?

- Denne uken jobber vi en del med forsvarsspillet, men fokuset er det samme. Vi skal gå ut på bortebane som vi gjør på hjemmebane og tørre å presse høyt i perioder og være offensive og positive i tankegangen. Selvom vi møter et lag som spiller på et nivå høyere enn oss selv, så forventer jeg at vi skal gjøre det samme som vi gjorde mot Sprint. Treningskamper er for å øve og få en fysisk belastning ved å løpe mye og jobbe med de tingene vi har jobbet med på trening, det er det viktigste. Også ser vi jo alltid på prestasjonene, at alle er opp mot maks, og det syntes jeg vi var i forrige kamp. Både de som startet og de som kom inn.

Hva er inntrykket av klubben og stallen så langt?

- Allerede har jeg jo fått kjent på den store interessen rundt klubben. Mange som bryr seg og det er stort engasjement, og slik skal det være - på godt og vondt. Jeg er veldig imponert over oppmøte på første treningskamp, med pyro og sang, det var veldig gøy. Stallen er veldig ung, selv om vi har fått inn fire-fem med erfaring fra OBOS-ligaen, og det er veldig spennende. Lærevillige med pågangsmot er viktig når vi skal bygge et sterkt kollektiv.

Du har jo aldri vært trener i Norsk Tipping-ligaen før og kommer rett fra Bryne i OBOS-ligaen selv. Er det store forskjeller eller kan du sammenligne noe?

- Nei, det er ikke store forskjellene. Det kan man jo se i enkeltkamper med lag fra 3. divisjon som møter lag fra Eliteserien, det er ikke veldig store forskjeller. Men det handler om å få bygd opp en god treningskultur først og fremst, og profesjonalismen i hele klubben. Ta steg mot den profesjonelle hverdagen blir viktig, men alt ligger til rette her. Nå er jo Tor Ole (Skullerud) her med masse kompetanse og erfaring, og så har jeg kommet inn som trener, men det som er viktig er å vite at det ikke bare er å trykke på en knapp for å rykke opp. Det krever mye hard jobbing hele tiden, i alle ledd. Får vi til det, så kan dette bli veldig bra.

Som nevnt så spiller vi altså treningskamp borte mot Ørn-Horten førstkommende lørdag klokken 15.00.

Vi minner om at sesongkortsalget er i gang. Sesongkort kjøper du her.

Thomas Nordeng