OBOS blir generalsponsor i Lyn

Daglig leder i Lyn 1896 FK, Bjørn Gohn Jønsberg, sponsorrådgiver i OBOS, Eddie Chr. Thomas og daglig leder i Lyn Fotball, Carl Gustav Borander. Foto: Lyn

Lyn 1896 FK og OBOS er enige om en treårig samarbeidsavtale. Avtalen innebærer at OBOS blir generalsponsor i Lyn.
 
OBOS har allerede en avtale med Lyn Fotball og damelaget. At også herrelaget nå får Norges største boligbyggelag med på laget, er daglig leder Bjørn Gohn Jønsberg i Lyn 1896 FK, veldig glad for:

- Lyn er stolt av å kunne presentere OBOS som en ny samarbeidspartner og generalsponsor, og ser virkelig frem til å løfte hele fotballen og de sosiale rammene i Nordre Aker gjennom et tett samarbeid, sier Gohn Jønsberg.

- OBOS har vært en sentral skikkelse for idretten og frivilligheten rundt om i Norge i mange år, og spesielt i Oslo har de hatt en enorm betydning for fotball og idretten generelt. At et slikt lokomotiv støtter opp om idretten er rett og slett fantastisk. Denne avtalen har stor betydning, ikke bare for Lyn, men for hele Nordre Aker. At en så sterk nasjonal merkevare som OBOS knytter seg til Lyn og våre verdier tar vi som en anerkjennelse av vårt arbeid, sier Gohn Jønsberg.

Gode erfaringer
OBOS blir nå generalsponsor for hele fotballen i Lyn og det betyr blant annet at alle i aldersbestemte klasser skal spille med OBOS på brystet og at Kringsjå Kunstgress døpes om til OBOS Arena Kringsjå. Daglig leder i Lyn Fotball, Carl Gustav Borander, er strålende fornøyd med den nye avtalen:

- Vi har hatt et godt samarbeid med OBOS i flere år, så det er veldig givende å se at OBOS er fornøyd med det vi allerede har lagt ned i samarbeidsformen og at de ønsker å utvikle denne videre. Det er også fantastisk at vi har fått en felles samarbeidspartner for hele fotballen i Lyn, det er et viktig steg for å bli en samlet enhet for det beste for klubben og nærområdet. Og at OBOS vil være med å utvikle anlegget på Kringsjå er rett og slett strålende, sier Borander.

OBOS’ samfunnsansvar
Også i OBOS ser man frem til et utvidet samarbeid med Lyn:

- Vi vet at Lyn betyr veldig mye for mange små og store fotballspillere og fotballfans, og det at OBOS nå bidrar til at klubben kan opprettholde og utvide sitt aktivitetstilbud er helt i tråd med vår visjon om å skape «liv mellom husene» og vårt samfunnsansvar, sier sponsorrådgiver Eddie Chr Thomas i OBOS.

- Gjennom flere år nå har vi utviklet et meget godt partnerskap med damelaget og breddeklubben. At vi nå utvider vårt samarbeid til også å gjelde herrene, og dermed skal bli med på deres reise tilbake til toppen av norsk herrefotball, er også spennende og noe vi gleder oss til, sier Thomas.

Samfunnsprosjekter og -tiltak
Det nye samarbeidet innebærer blant annet oppstart av en rekke spennende prosjekter:

- Gjennom et langsiktig samarbeid skal vi utvikle Lyn som en viktig bidragsyter i lokalsamfunnet og bidra på sosiale og fysiske aktiviteter i nærområdet. Herre- og damelaget starter opp et felles skoleprosjekt med rutinemessige besøk med stort fokus på holdninger, antimobbing, kultur, fellesskap og inkludering, forteller Gohn Jønsberg.

- Samtidig lansere vi OBOS Akademiet Pluss som skal gi alle unge, ivrige spillere i Nordre Aker et veldig godt tilbud ved siden av sine moderklubber og vi skal gjennomføre gratis helgetreninger for alle i Lyn med et proft trenerteam utenfor sesongen, et tilbud som selvfølgelig er åpent for andre spillere i nærområdet også, sier Gohn Jønsberg.

Mange faller utenfor fotballen, også i Nordre Aker, mye på grunn av treningsavgifter og til tider dyrt utstyr. - I samarbeid med flere aktører skal vi i Lyn hjelpe de som trener økonomisk assistanse for å kunne delta på aktiviteter på lik linje med andre, forklarer Gohn Jønsberg.

PS! Avtalen innebærer også at OBOS-medlemmer vil få rabatt på enkelte av herrelagets hjemmekamper. Innretningen på medlemsrabatten skal partene utrede nærmere.

Om OBOS: Norges største boligbyggelag med rundt 510.000 medlemmer. OBOS har virksomhet innen boligutvikling, bank, forsikring, eiendomsmegling, forvaltning, rådgivning, næringseiendom og digitale tjenester.

For mer informasjon, kontakt:
Daglig leder Bjørn Gohn Jønsberg i Lyn 1896 FK, tlf. 922 06 277
Daglig leder Carl Gustav Borander i Lyn Fotball, tlf.  938 83 643
Sponsorrådgiver Eddie Chr Thomas i OBOS, tlf. 414 77 340

 

Thomas Nordeng