Statusrapport fra kontoret

Statusrapport fra kontoret.

Det braker løs helgen 7/8 august. Da kommer selveste Årdal på besøk. Men en liten forsmak på begivenhetene får vi når første runde i cupen sparkes i gang helgen 24/25 juli. Ai, ai dette blir moro!

Det er nå klart, selvfølgelig så fremt smittetallene holder seg stabile. Med flere og flere vaksinerte og lave smittetall i Oslo så ser det lysere ut enn på lenge i hvert fall.

Selv om vi skulle få lov å trene og spille treningskamper allerede ganske snart så er vi positive til at vi venter til juli/august før det virkelig teller. Vi har nå noe å se frem til og en konkret dato å forholde oss til. Det er på tide!

Terminlisten er ikke helt satt enda, men vestlandsserien som vi ble satt opp i 2019 er gjeldene. Så det blir flere fine turer vestover til Bergen og Stord.

Junior elite hadde nylig sin første treningskamp, og dessverre for mange så ble det ikke noe publisitet før oppgjøret. Vi fryktet storinnrykk og en uhåndterlig folkemasse, derfor var vi også litt passive. Hadde det kommet 1 til på tribunen så hadde vi måttet kaste ut tilskuere, det er strenge krav på arrangørklubber.

Men kampen var utrolig oppløftende. Hovedtrener Glenn Hartmann og med-trener Antonis Veras var blide herremenn etter 4-0 seieren mot opprykks jagede KFUM. «Det er utrolig givende for en trener å se at gutta spiller og gjør akkurat det vi trenger på i hverdagen og får det ut i kamp», «det eneste jeg er litt misfornøyd med er faktisk at vi ikke skårer enda flere mål» sier Glenn Hartmann etter kampen. For de som var heldig å få innpass på stadion fikk se at spillefilosofien er tydelig og begynner å sette seg. Tydelig å se hva man prøver på, og det er moro for oss i bakgrunnen.

Det er mange virkelige gode typer i dette laget og hospiteringen med A-laget har fungert godt over en lengre periode, og dette bærer frukter på sikt. Og et viktig bevis på at yngre spillere får prøve seg i klubben om du presterer godt og har de rette holdningene og ferdighetene.

Det er faktisk skikkelig moro å jobbe i klubben om dagen, ting har begynt å endre seg, selv om vi fortsatt vet det er lengre å gå. Men vi er på veldig riktig vei. Stemningen blant spillere, trenere og støtteapparat er på topp. Nå må vi bare få et endelig klarsignal.

Økonomisk så gikk det veldig bra i fjor. Men vi skulle gjerne sett at vi spilte fotballkamper på seniornivå. Og det viste seg at det var riktig av oss å ikke permittere verken spillere eller trenere. Det var mange diskusjoner, både med styret, Olja Lyn og bidragsytere, men vi var alltid bevist på at menneskelige hensyn var viktige i tiden vi levde i. Gode støtteordninger, lojale sponsorer og bedrifter sørget for et godt resultat. Også greit å ta med seg at man slapp unna med budsjetterte reiseutgifter på oppunder 300 000 etter stønad, og klart det gjør utslag på totalen.

Etter Vålerengens stikk til oss med å vise frem Lyn-drakten i toppfotballens markering at de ønsker «breddefotballen» tilbake i aksjon, har jeg fått noen kommentarer på at jeg utalte til Eurosport at om 5 år så var vi tilbake på øverste nivå, og at Derby-spøkelse fortsatt lever i beste velgående. Hvorfor og hvordan skal vi klare det, har vi ikke sagt dette før? Jo det har man selvfølgelig gjort, for man skal aldri gi opp, håpet må være der om ikke så er det bare å legge seg ned. Men dette er begrunnet i litt andre ting en tidligere. Vi bygger på noen veldig spennende og de neste ukene så vil dere alle få et innblikk i det arbeidet vi har holdt på med i lang tid. Neste steg i Lyn-modellen. Dette handler om langsiktighet, spillefilosofi, kultur, spillerlogistikk, økonomi og menneskelige ressurser. Sammen skal vi lykkes.

For alle med småunger i huset vet kanskje at man skal lytte når Master Wu i Ninjago taler: Man mislykkes ikke før man har gitt opp! Og vi gir ikke opp.