Statusoppdatering fra kontoret

Det var vel på tide med en liten oppdatering. Påsken er over og normalt hadde første seriekamp vært unnagjort, men den må vi nok vente enda litt på.

NFF har tatt litt mer tak i informasjonsflyten og det er stadig møter for å diskutere fremdriften for fotballfamilien, det jobbes på flere forskjellige arenaer for å få fortgang under et kontrollert smittevernsregime. Det er fortsatt vanskelig å forstå at det er viktigere for regjeringen å åpne opp for alkohol servering enn for organisert idrett, men den kampen ser dessverre ut til å være tapt samme hvor hardt vi prøver. 2. divisjon er nå også i fare for å ikke få trent og spilt kamper på lik linje med oss.

Tross restriksjonen klarer vi å holde det gående på et høyt nivå med avstand og alle andre hensyn vi må ta. Det er vanskelig å gjennomføre alt vi hadde planlagt for å skape Norges best garderobekultur når vi ikke får lov til å bruke garderober, klubbhus eller samles i større grupper, men vi gjør så godt vi kan. Vi startet med sesongoppkjøring denne uken og det blir et hardkjør uten like de neste 4-5 ukene. Trenerteamet og spesielt Joaquin de Dominicis og Kjetil Wæhler har lagt gode planer for å bygge det beste grunnlaget slik at vi når målet om å være det laget med best fysisk form.

Vi har som flere har lagt merke til mistet noen av våre unge Lyn-gutter, og det er selvfølgelig veldig synd, men slik er nå også fotballen. Usikkerheten rundt det å få trene optimalt med fullkontakt og muligheter for å spille har vært drivkraften bak og lite vi har kunne stilt opp med. Men det har også gitt muligheten for nye, like store talenter, til å ta steget opp. Håkon Sjåtil har kommet opp som et virkelig frisk pust og beviser på hver eneste trening at dette har vært et riktig steg for han. Ulrik Bjerke og Mads Poulsen (1. års seniorer) er også med i treningsgruppa og gjør sakene sine meget bra. Samtidig er det 2-3 juniorer til som virkelig banker på døren og se ikke bort i fra at noen av disse tar steget opp allerede i år. Vi skal fortsatt satse på unge sultne Lyn-gutter som har de rette holdningene og selvfølgelig ferdighetene.

Selv om noen av de yngste har forlatt skuta, så er det tyngste skytset igjen og vi jobber med å få på plass de siste brikkene, men alt i alt så ser det meget bra ut. En av de viktigste brikkene, nemlig en dreven og dyktig lagleder/materialforvalter har vi fått på plass, og Luis Betancor startet i jobben for få dager siden. Jostein Lie-Toft har vært en trofast hjelper i mange år og endelig har vi fått på plass en som skal ta skikkelige tak sammen med Jostein. Luis har bred erfaring fra blant annet Nest Sotra og Øygarden og vet hva som skal til for å få orden på garderobe, utstyr og materiell for å skape den optimale kulturen. En sulten herremann som virkelig brenner for faget og vi er sikre på at dette skal gi et solid løft også sportslig. En utrolig viktig jobb som nå har fått høy prioritet i laget.

Samarbeidet med Lyn Fotball har også utviklet seg i rett spor, og det jobbes veldig strukturert og bra med rekruttering og visualisering av mulighetene i Lyn for unge lovende spillere. Vi er selvfølgelig ikke helt i mål, men på veldig god vei. Lyn-modellen er fortsatt fult levende og dedikerer mye av hverdagen. Det er gode hospiteringsordninger mellom lagene og det er allerede flere spillere under junioralder som har tatt steget opp til junioravdelingen, og det fordi de er gode nok. Der jobbes det også knallgodt om dagen med både Junior Elite og Junior Rekrutt som 2 gode treningsgrupper med masse av talent som vi håper skal være med å forme fremtidens herrelag. Flere har takket nei til langt større klubber så noe riktig gjøres det helt klart. Jeg ser lyst på fremtiden. Også har vi en stor og fin Junior 3 gruppe som har gode trenere og et godt og seriøst opplegg.

Når det kommer til sesongen for herrene sin del så ser det vel slik ut at det blir en halv serie med sluttspill. Oppstart, om jeg skulle tippe, vil nok være nærmere juli enn juni. Alt avhenger selvfølgelig av vaksinering og smitte fremover, og selv om det går sakte så går det i det minste fremover. Blir det halv sesong så ligger det i kortene at da ligger avdelingene fra 2020 til grunn, med flere turer vestover. Skulle det mot formodning ikke bli lov å reise så mye over kommunegrensene så blir det en mer kortreist serie med færre lag, men det meste tyder på at avdelingene fra 2020 er det NFF primært ønsker.

Selv om det er koronatider så jobbes det mye og langsiktig og det er flere spennende prosjekter på trappene som skal være med å realisere Lyn-modellen til det fulle. Vi prøver så godt vi kan å holde motet oppe og virkelig legge grunnlaget for en spennende sesong i vente.

På tampen så vil jeg gjerne oppfordre dere der ute til å ta kontakt med meg om dere kan hjelpe til med spesielt:

-        Skribenter til nyheter og artikler til nettsiden.

-        Hjelpe til med sponsorarbeid

-        Utviklingen av nettsiden (den trenger noen løft)

Ha en ellers finfin kveld!

Bjørn

bjorn@lyn.no

Bjørn Gohn Jønsberg