Se høydepunktene i videoen over.

Henrik Lehne Olsen ble kåret til Lyns beste. Foto: Lyn1896.no

Etter to svake bortekamper slo Lyn virkelig hardt tilbake lørdag ettermiddag. Bent Inge Johnsen hadde tidligere i uken meldt om at de skulle “back to basic”, og det ser ut som har fungert veldig bra.

Med fra start var Felix Boe-Tangen som er hjemme på sommerferie. Hjemme på ferie er også Fredrik Graham Hansen, lillebroren av Caroline Graham Hansen som herjer i VM om dagen, som startet på benken.

Selvom det første kvarteret var jevnspilt og lagene følte litt på hverandre, så var det i resten av kampen ingen tvil om hvem som var det beste laget. Rett før halvtimen var spilt tråklet Mathias Pedersen Aasand seg gjennom Halsen-forsvaret, og innenfor 16-meteren ble han stoppet ulovlig og dommeren pekte på straffemerket. Toppscorer Jonas-Aleksander Bakken var sikker fra straffemerket og sørget for 1-0.

Ti minutter senere var det på dødball det skulle skje. Eirik Laabak med et nydelig hjørnespark som finner hodet til unggutten August Randers som header i mål. 2-0. Og det skulle ikke gå mer enn to minutter før Bakken økte ytterligere. Med en flott dragning setter han keeper ut av spill og plasserer ballen enkelt i det åpne målet. 3-0 til pause og fornøyde tilskuere på tribunen. Pausepraten kunne gå enklere denne gangen.

I 2. omgang handlet det aller meste om Lyn og Henrik Lehne Olsen. Først dukker midtbanespilleren opp på første stolpe, og på lekkert vis flikker ballen opp i nettaket med hælen etter hjørnespark fra Laabak nok en gang. 4-0. Men Lehne Olsen ville mer. Kvarteret før slutt får Lyn frispark fra drøyt 25 meter. Lehne Olsen skyter først rett i muren, men får returen tilbake til seg. Han bruker to touch før han dundrer ballen vakkert i mål! 5-0 som også blir sluttresultatet.

Denne lørdagen var det et heltent Lyn-lag som ønsket å levere foran Bastionen, og det var mange som meldte seg på for å bli kåret til Lyns beste denne kampen. Til slutt falt avgjørelsen på Henrik Lehne Olsen som leverte en svært god kamp, i tillegg til to fantastiske mål. Tre balljenter fikk gleden av å dele ut en flott bukett levert og sponset av Damplass Blomster. Vi gratulerer!

Allerede på onsdag er det ny kamp. Da spilles den utsatte 16. mai-kampen mot Frigg. Altså er det duket for en fantastisk derby-onsdag på Bislett stadion. Vi håper å se deg der, for vi har mye å revansjere fra bortekampen mot de i fjor!