Nytt tap for juniorene

Lagbilde før kampstart mot Kongsvinger. Foto: Felix Scheider, Lyn1896.no

Da er 2. serierunde ferdigspilt for Lyn G19 og for andre kamp på rad blir stillingen 2-1 til motstanderen.

Vi er på tur og skal spille kamp borte mot Kongsvinger. Forholdene er flotte på Gjemselund denne torsdags kvelden med en fin kunstgress bane og flomlys man finner på internasjonale arenaer. Alt ligger til rette og gutta virker sugne på å revansjere et litt surt 1-2 nederlag mot Bærum i serieåpningen.

Vi ønsker på ny å fremstå med god struktur i laget, men samtidig være bedre og roligere med ballen i laget enn mot Bærum.

Gutta starter kampen positivt og tar tak i kampen umiddelbart. Vi har en del ball og kommer til noen nesten sjangser når vi er flinke til å vende spillet, spesielt fra venstre mot høyre og kommer rundt på kant.

Litt etter litt så merker vi at det er litt seigt og trått hos enkelte av spillerne våre. Spruten og energien er ikke helt tilstede og vi begynner å komme litt på etterskudd. I fotball som så mye annet er det en stor fordel å ligge i forkant og tilsvarende vondt når man er på etterskudd. Samtidig så viser Kongsvinger at de er et godt fotball lag og spiller med hurtige kombinasjoner i fremste ledd som setter gutta på noen prøver.

Kongsvinger nærmer seg etter en heading i tverrliggeren og etter ca 15 min spilt sitter 1-0 til hjemmelaget. Innlegg fra kant hvor vi er på etterskudd. Etter dette er Kongsvinger det førende laget og dobler ledelsen etter rundt 25 min. I andre kamp på rad gjør vi en grov feil i det bakre leddet og slikt blir man straffet for. Dette er feil vi hurtigst mulig må lære av å luke vekk.

Omgangen ebber ut i en 2-0 ledelse til hjemmelaget, noe som må sies å være fortjent selv om det er nogenlunde jevnspilt.

I pausen gjør vi ett bytte og gutta bestemmer seg for å tråkke til og ta tak i kampen igjen. Før undertegnede rekker å komme seg ut av garderoben så ligger keeper Nymoen på bakken og må byttes ut grunnet en smell i hodet og Anders Vegge får sin seriedebut.

10 min ut i andre omgang må Axel ut med en kjenning i lysken og erstattes av Theodor. Vi styrer det meste av banespillet i andre omgang men sliter med å komme til de helt store mulighetene før halvtimen av omgangen har passert. De siste 15 min trykker vi bra på. Theodor har tidligere vist frem sin gode høyre fot og slår noen gode dødballer og innlegg som fører til noen store sjangser. Kasper har en god heading og Ola setter ballen i stolpen like etter. Kongsvingers sisteskanse gjør noen strålende redninger og står vel frem som banens ener sett under ett. Tilslutt får vi betalt for trykket og Theodor setter enkelt ballen i åpent mål etter en feil hos Kongsvinger. Dessverre viser uret 90 min og selv om vi får en siste nesten mulighet, blåses kampen av og vi taper på nytt 2-1.

Oppsummert, en litt trå dag på jobben men vi henger absolutt med og er igjen på høyde med en god motstander. At vi sitter igjen med null poeng på de første to kampene føles som relativt dårlig betalt. Når det er sagt så kommer det til å bli mange tøffe og tette kamper fremover. Vi hverken kan eller skal være fornøyd med hederlig innsats. Egenskaper til å få marginer på sin side er like viktig å utvikle som andre ferdigheter på banen. Det må vi jobbe med fremover.

Ny tøff motstand venter oss neste uke hjemme mot Oppsal, men det betyr også nye muligheter.