Seier mot Skeid 2

Jonas Bakken med mål og nok en god kamp. Foto: Lyn1896.no

På kort varsel stilte Skeid 2 opp som motstander til en ny treningskamp på Kringsjå. Og det var et sterkt lag Skeid 2 stilte med fra start, med blant annet tidligere Lyn-spillere Henning Tønsberg Andresen og David Hickson.

Med flere på skadelisten til denne kampen lot Bent Inge Johnsen hele fem fra juniorlaget være med i troppen, der Anders Randers fikk starte på stopperplass sammen med kaptein Nyheim.

Lyn kom best i gang og skulle vise seg til å være nådeløse da sjansen bød seg. For allerede etter 15 minutters spill leder vi 2-0. Først får Nyheim en god mulighet på corner da han knuser alle i feltet, men headingen blir blokkert uten at Skeid får den lengre enn til Rasmus Gjemmestad som står på 16-meteren. Der får han god tid til å sikte og curler ballen vakkert inn i lengste hjørne og 1-0. Mål nummer kommer av fine kombinasjoner på midten før ballen går ut på venstrekanten. Ballen slås deretter inn til Bakken som får forsvarspilleren til å se ut som en miniputt, da han vinner hodeduellen enkelt og header via tverrliggeren og i mål. Vakkert spill fra Lyn og 2-0.

Deretter kommer Skeid mer med i kampen og får sin redusering drøye 10 minutter senere ved nevnte Hickson. Men det skulle bare ta to minutter for Lyn å svare. Gjemmestad har vært målfarlig i vinter og setter sitt andre for dagen etter flott spill av Haakon Hagen Aase forkant. 3-1 til pause etter en god Lyn-omgang.

Etter pausen handlet det meste om Skeid og de var farlig frempå ved flere anledninger. Men helt ufarlige var ikke Lyn som ved flere anledninger kombinerte fint nedover kantene. Farligst var kanskje Trygve Løberg sin sjanse da han ble med opp i angrep. Skuddet hans ble nesten styrt inn av Bakken.

Midt i omgangen reduserer Skeid til 3-2 på frispark, men de klarte aldri å skape nok til å utligne. Lyn gjennomfører en god kamp og det er ekstra stas at alle juniorspillerne får slippe til. Jacob Hanstad (02) og Axel Vikne Wannerstedt (00) fikk begge sine debuter for a-laget, mens Daniel Schneider og Ola Hognerud også fikk mer spilletid. Veldig hyggelig å se at Oskar Hansen er tilbake fra skade og fikk noen minutter i oppgjøret.

Neste helg venter Follo i nest siste treningskamp.