Ny flause i nord

Lyn reiste til Sortland for å gjeninnta tabelltoppen, men tapte 0-1 for avdelingens bunnlag.

Vi erklærte det nordnorske spøkelset for dødt og begravet etter et par gode prestasjoner på sensommeren. Så enkelt var det dessverre ikke. For selv om Sortland har vist gryende form etter ferien var det topp mot bunn i Blåbyhallen. Ettermiddagens motstander hadde knapt tatt poeng i årets 3. divisjon, da finnes det ingen unnskyldninger. Det Lyn presterte i dag var alt, alt for dårlig.

Første omgang var et kjent skue for de som har sett Lyn-kamper i år. Vertene slet med å henge med i banespillet, der Lyn var bedre både i tempo og presisjon, men det er aldri lett å angripe mot kompakt motstand.

Bare to minutter var spilt da Lyn fikk første mulighet. Et skudd fra Henrik Lehne Olsen landet i føttene til Rasmus Gjemmestad i 16-meteren, skuddet ble imidlertid greit å redde for keeper. Lyn fulgte opp med innlegg fra Eirik Haugstad, et nytt Gjemmestad-skudd fra skrått hold, og en kanon fra Henrik Lehne Olsen over tverrligger.

Nærmest var nok Rasmus Gjemmestad etter et drøyt kvarter, men skuddet gikk over lengste kryss.

Lyn slet med å få ordentlige målsjanser i et felt fullt av sorte og hvite. Etter halvspilt omgang ble det endelig litt bakrom, og oppspillet ble headet i mål forbi en keeper på full fart ut, dessverre var det allerede markert offside.

De siste ti minuttene kom hjemmelaget bedre med i kampen, og faktisk var det de som fikk omgangens største mulighet. Orhan Simsek var ute i duell på 16 meter, men fikk hverken ballen eller frispark i duell med Marius Jørgensen. Dermed kunne Per Eirik Karlsen avslutte mot et mål uten keeper, heldigvis var forsvaret på rett plass og fikk avverget.

Omgangens siste minutter tilhørte igjen Lyn, som blant annet fikk en kontringsmulighet etter Sortland-corner. Å bryte gjennom hjemmelagets forsvar lot seg dog ikke gjøre, og lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Overtidsscoring avgjorde
Thomas André Ødegaard manet til tålmodighet i pause. Lyn hadde dominert det som skjedde på banen, men slet med å skape de nødvendige målsjansene. Dessverre holdt det ikke å være tålmodig i dag.

Lyn gikk nok en gang i strupen på motstanderen, og et innlegg fra Rasmus Gjemmestad var ikke langt unna Bjarte Hovland som suste inn i feltet. Minutter senere ble Anwar Pellegrino spilt opp, men keeper var bra ute og avverget både innlegg og skudd.

Jonas Bakken testet skuddfoten på et nytt frispark, men da langskuddene fra Grei-kampen uteble så Lyn hjelpeløse ut i siste fase av spillet.

Halvveis inn i omgangen fikk Sortland en god periode, der de blant annet var i overtall på en kontring, heldigvis var Orhan Simsek god bakerst. Han avverget både en mulighet alene med keeper og et godt plassert langskudd fra Ingar Angell Nicolaysen.

Det var med andre ord hjemmelaget som skapte de største sjansene, selv om Lyn hadde nesten alt spillet. I perioder banket Sortland ballen direkte ut i alle tenkelige vinkler, og da Lyn kom til skuddmuligheter var det gjerne både tre og fire mann i "mur".

De siste ti pluss overtid ble vi vitne til en katastrofe vi også har sett tidligere i år. Lyn hev flere og flere mann frem, det åpnet store rom for kontring andre vei. Dulee Johnson var en centimeter fra scoring etter frispark, før Sortland plutselig var i tre mot to på en kontring. Innbytter "Chima" maktet ikke å krige inn et innlegg fra Eirik Haugstad, før Sortland utnyttet en feil i Lyn-forsvaret og kom alene med keeper fra skrått hold.

Slik så de siste minuttene ut. Lyn stanget uten å skape, Sortland fikk nær 100%-sjanser på kontringer med én eller to mann, og Orhan Simsek holdt Lyn inne i kampen med den ene feberredningen etter den andre.

På overtid fikk hvert lag én enorm mulighet hver, da gikk det slik det måtte gå i denne kampen. Lyns traff ikke det åpne målet tross flere spillere i posisjon, mens Sortland kontret inn seiersmålet med siste spark på ballen.

Det er vanskelig å finne oppløftende ord etter en slik kamp. Lyn er ikke gode nok, gir fra seg tabelltoppen til Senja, og skrur opp vanskelighetsgraden på høstens opprykkskamp nok et knepp. Vi får bare håpe det er mer krefter og optimisme i trenerteam og spillerstall enn det er i nettredaksjonen akkurat nå, og satse på at det blir tre poeng borte mot Stålkameratene neste helg.

Sortland - Lyn 1-0