Snudde med ti mann

IMG_1447 (2).JPG

Lyn lå under i nord, hadde én mann mindre på banen, men slo knallhardt tilbake og vant 4-2 over Harstad.

Ukens plan for Lyn var å reise nordover og knuse årets kjedelige bortestatistikk. Dessverre åpnet helgen med en dårlig nyhet. Toppscorer Anwar Pellegrino måtte blindtarmopereres, og mister store deler av høstsesongen. Vi ønsker ham god bedring!

På banen kom Joakim Pedersen Strand inn på høyre back, mens Eirik Haugstad ble flyttet opp i banen. Det så ikke ut til å skape store problemer fra start. Lyn var klart best i åpningsminuttene, og brukte drøyt ti minutter på å ta ledelsen. Adil Zahid tok med ballen innover og spilte til Eirik Haugstad som avsluttet. Keeper Sulejman Sulejmanovic måtte gi retur, og en våken Henrik Lehne Olsen styrte ballen i mål til 1-0.

Men etter 20 gode minutter skulle resten av omgangen bli et mareritt. Litt for enkelt kom Harstad inn i kampen. Et skremmeskudd i tverrliggeren bak Orhan Simsek ble etterfulgt av en god prestasjon av Harstads svært gode spiss Sander Ringberg. Etter en feil i Lyns frispilling rykket han seg fri og serverte Fredrik Lindquist på blank goal. 1-1 på Harstad stadion.

Bedre ble ikke utgangspunktet da stopper Anders Lübeck felte nevnte Ringberg som bakerste mann kort tid etter. Hoveddommer lot spillet gå, men assistenten mente det var nok kontakt til å rettferdiggjøre et rødt kort. Dermed måtte Lyn spille 10 mot 11 i varmen, men en viktig spiller og leder ute av laget.

Og som ikke det var nok, like før pause tok de gule og sorte ledelsen på eget gress. Nok en gang fikk Harstad komme lett til i bakrommet og Sander Ringberg satte inn 2-1 til hjemmelaget. Til tross for to store sjanser til Lyn før pause, gikk laget i pause med en stor utfordring foran seg.

IMG_1566 (2).JPG

Stor snuoperasjon
Thomas André Ødegaard hadde en viktig jobb foran seg i pausepraten. Lyn har slitt på bortebane i år, og med ett mål og én mann mindre i 45 minutter kan mange vonde tanker melde seg. Heldigvis var dette dagen Lyn skulle slå tilbake. Knallhardt tilbake.

Førstereisgutt Mikkel Tveiten fikk ansvar for å dekke hullet i forsvar, en jobb han viste seg verdig med svært godt spill, mens resten av laget la ned en enorm innsats. Etter et kvarter kom betalingen for strevet.

Henrik Lehne Olsen kom som mange ganger tidligere i kampen først på ballen, og denne gangen ble han tatt innenfor 16-meteren. Eirik Haugstad gikk frem og satte utligningen i mål med en velplassert straffe nede til høyre for keeper. 2-2, men fortsatt en krevende halvtime igjen.

Lyn fortsatte å trykke på med 10 mann, og snaut ti minutter etter utligningen fikk laget uttelling igjen ved dagens mann: Henrik Lehne Olsen. Modølen hadde flere kuler i kammeret på Harstad Stadion. Kaptein Benjamin Nessjø Nyheim fant midtbanespilleren, som avanserte fremover i banen og klemte til med sin gode skuddfot. Med et klokkerent treff fra 30 meter suste ballen inn i lengste hjørne, og Lyn hadde snudd kampen til 3-2-ledelse.

Det nordnorske spøkelset var i alvorlig trøbbel, og fikk et nytt knytteneveslag kvarteret før slutt.  Gabriel Andersen sa noe han ikke burde sagt til assistentdommer etter en tøff duell, og dommer trakk opp kampens andre røde kort. Dermed ble det 10 mot 10, en endring som passet Lyn utmerket før sluttspurten.

Lyn utnyttet momentum og avgjorde kampen få minutter etter det andre røde, da Christoffer Simensen var sterk som habanero inne i boksen. Feilvendt rev han seg løs fra to og en halv Harstad-forsvarer og satte inn 4-2.

De tilreisende fra Bastionen gikk av hengslene, og heiet Lyn frem til årets første seier i nord. Denne var av det vakre slaget. Av typen der lagkamerater står opp for hverandre og viser at det bor moral i årets spillertropp, selv om ikke alltid spillet flyter.

Gledelig er det også at ungguttene Geir Huus Skeie og Haakon Hagen Aasen kom inn på slutten, og gikk rett i krigen sammen med flere av de mest rutinerte spillerne. Dulee Johnson styrte midtbanen med sin ro og rutine og flere av lagets spillere viser at formen nærmer seg topp når vi skal inn i sesongens viktigste fase.

Fremtiden ser med andre ord lys ut! Takk til alle som tok turen til nord, kanskje var det nettopp dere som bikket denne kampen riktig vei!

Neste helg venter en ny bortekamp i nord, før Fløya gjester Bislett til toppkamp 11. august.

Harstad - Lyn 2-4