Drømmeåpning avgjorde

IMG_2392.JPG

Lyn ledet 3-0 etter et kvarter, og dro greit i land en 5-2-seier over Skjervøy.

Sommerferien er over, og Ødegaards gutter har brukt pausen godt. Etter en skuffende avslutning på vårsesongen er alle enige om hva det handler om. Starten mot Skjervøy var det ingenting å si på. Lyn gikk ut i 4-3-3, en endring fra vårens 3-4-3-formasjon, og leverte i det minste en første omgang til absolutt toppkarakter.

To minutter var spilt da Anwar Pellegrino utfordret keeper Martin Antonius Brun i en ren duell om ballen. Sistnevnte ble såvidt sterkest, men måtte likevel se tre baller bak seg før kvarteret var spilt.

Det første kom i kampens fjerde minutt. Lyn stanget mot Skjervøy-forsvaret på 16-meterstreken, men en fiks pasning fant Oskar Hansen på vei mot dødlinja. Backen spilte inn foran mål, der Rasmus Gjemmestad var klinisk. Midtbanespilleren kom foran sin forsvarer og styrte inn 1-0-målet fra kloss hold.

Drøyt fem minutter senere ble ledelsen doblet etter en kontring som fortjener både glass og ramme. Dulee Johnson fikk ballen nær egen 16-meter etter en Skjervøy-corner, og midtbanespilleren skjøt fart frem i banen. Med seg hadde han Anwar Pellegrino, som fikk ballen i føttene etter årets mest sugne løp. Lyns toppscorer gjorde ingen feil alene med keeper, og sørget for 2-0 på Bislett.

Nye fire-fem minutter passerte før kampens tredje var et faktum. Og denne varmer alle hjerter som liker selvoppofrende innsats og uselvisk lagspill. Anwar Pellegrino jobbet som en helt for å hindre ballen i å krysse dødlinjen, selv om gjestenes forsvar var i god balanse. Med en akrobatisk manøver fikk han tatt ned ballen og spilt inn til Christoffer Simensen. Han kunne avsluttet alene med keeper, men lobbet heller ballen over til Adil Zahid. Unggutten hadde helt åpent mål, og banket inn 3-0-målet til Lyn.

Men Simensen kan mer enn å servere. Svensken har hatt et halvt års fotballpause, men gikk rett i krigen slik han gjorde i hele fjor. Vi tør påstå at ingen spillere er verre å møte på dette nivået, og når han i tillegg leverer mål og målgivende må vi kunne kalle comebacket en ubetinget suksess.

Halvtimen nærmet seg da Rasmus Gjemmestad fant Anwar Pellegrino. Spissen testet skuddfoten, keeper måtte gi retur, og foran mål snuste altså Christoffer Simensen. Med åpent mål gjorde han det selv, og 4-0 til Lyn.

Også resten av omgangen handlet om hjemmelaget. Skjervøy ble satt i offside tre-fire ganger, og hadde et hjørnespark som kunne blitt farlig om en bortefot var først på en av de løse ballene, men 4-0 var ikke spesielt flatterende til pause. I tillegg til målene fikk vi en heading i tverrligger fra Simensen og et hjørnespark som ble mistet av keeper til farlig posisjon, men det stoppet altså på fire.

IMG_2401.JPG

Invitasjon uten konsekvenser
Det er ikke verdens enkleste jobb å holde konsentrasjonen på 4-0 i nærmere 30 varmegrader. At Lyn inviterte Skjervøy inn i kampen var likevel skuffende, for her var det virkelig Lyn som inviterte, og ikke gjestene som trengte seg på.

Snaut ti minutter ut i andre omgang spilte Orhan Simsek ballen opp fra dødlinja. Lyns keeper hadde knapt rørt ballen, og på denne involveringen fikk han et ordentlig sleivtreff. Ballen landet i føttene til Steffen Einebakken Dreyer på 20-30 meter, og på helt åpent mål banket spissen inn gjestenes første.

Etter 70 minutter felte Eirik Haugstad motstander Daniel Norum Danielsen på vei inn i feltet, dommer blåste straffe, og Dreyer fikk æren av å redusere til 4-2 med sin andre scoring. Kanskje har jeg i overkant sterke Lyn-briller når jeg påstår at Skjervøy fikk sin andre scoring før sin første målsjanse, uansett hadde gjestene hentet inn halve ledelsen.

Heldigvis var det aldri farlig på Bislett. Lyn dominerte fremdeles i banespillet, og bare en god Martin Antonius Brun hindret hjemmelaget i å øke ledelsen. Han var helt oppe i krysset og avverget et langskudd fra Henrik Lehne Olsen, nede i stolperota da Rasmus Gjemmestad fikk drømmetreff fra avstand, og hadde hellet på sin side da et frispark fra samme mann traff stolpen, ryggen på keeper og gikk ut til hjørnespark.

Gjemmestad registrerte også et skudd i nettveggen, Adil Zahid skjøt like utenfor på et farlig frispark, mens innbytter Bjarte Hovland viste god teknikk da han skapte to sene sjanser uten uttelling.

Lyn fikk likevel punktere fullstendig med fem minutter igjen å spille. Rasmus Gjemmestad ble felt på vei inn i 16-meterfeltet, og dommer pekte på straffemerket. Dulee Johnson vet at det alltid er ledig i krysset, så han plasserte ballen nettopp der, og det endte 5-2 til Lyn.

Tremålsseier er en fin-fin åpning på høstsesongen, nå venter to bortekamper i nord før topplaget Fløya gjester Bislett 11. august!

Reaksjoner fra Thomas André Ødegaard får du på LynTV!

Lyn - Skjervøy 5-2