Uavgjort etter målkalas

IMG_2415.JPG

(Vi beklager sent referat, men grunnet manglende referent i Tromsø trengte vi litt mer tid enn normalt for å få samlet inn kampfakta og inntrykk fra spillergruppen selv.)

Før søndagens kamp mot Skarp varslet vi et kampbilde der Lyn skulle stange mot veggen i nord. Det var knapt mulig å ta mer feil. En kamp som bølget frem og tilbake endte 4-4, og sommerferie som nummer fire på tabellen.

Det samme laget som holdt nullen mot Frigg fikk sjansen fra start, dog med et lite formasjonsbytte. Lyn startet i en 3-4-1-2-formasjon med hurtige Eirik Haugstad på topp, i et forsøk på å få strukket ut et komprimert og lavtliggende Skarp-kollektiv. Inn mot kampstart blåste det opp til lett ishavs-storm, og klimaet i både kampen og området rundt utviklet seg til å bli akkurat som mot Senja.

Lyn slet innledningsvis med presisjonen i pasningspillet og klarte ikke å skape noen særlige farligheter. Det gjorde heller ikke Skarp, som foruten noen dødballer og et par langskudd ikke fikk satt Simsek noe særlig på prøve i den første omgangen.

En litt kjedelig første omgang var i ferd med å ebbe ut da Lyn kriget inn en dødball. Etter mye klabb og babb i feltet var Anwar Pellegrino sist på ballen. Få minutter senere var vår toppscorer på farten igjen. Han ble nydelig tredd gjennom av Oskar Hansen på venstresiden, og alene med keeper beholdt "Pelle" roen. Han dro seg til siden før han økte til 2-0 for Lyn. Akkurat da virket det som en betryggende ledelse.

Målrik andre omgang
I pausen ble Lyn enige om å være smarte, kyniske og forberedt på alle scenarier som ventet de siste 45 minuttene. Dessverre skjedde det motsatte. Etter å ha fått både én og to advarsler av Skarp, var det en tvilsom dommeravgjørelse som satte igang en kaotisk og tøff avslutning på kampen. En for dagen solid Mikkel Tveiten kastet seg inn i en duell inne i egen sekstenmeter, hvor en Skarp-spiller kom med det vi mener er en noe høy fot. Hjemmelagets spillere ropte derimot på hands, og da linjedommer vinket ble det dømt straffe.

Vår lokale sjåfør var kanskje i kiosken for å kjøpe vaffel eller tok seg en blund, det ble hvertfall ikke anbefalt noe VAR-bedømming av situasjonen. Sondre Flaat satte straffen sikkert i mål, og reduserte til 1-2 i det 56. minutt.

Lyn responderte godt på den første utfordringen i andre omgang, og etablerte umiddelbart et press mot Skarp-målet. Etter solid gjenvinning og høyt press vant Henrik Lehne Olsen høyt i banen, før han dyttet til Mikkel Tveiten ute på venstrekanten. Med sin presise fot fant han Rasmus Gjemmestad på full fart inn i boksen, og han stanget inn sitt første for året. Med 3-1 og 20 minutter igjen begynte Lyn å føle seg trygge på at det skulle bli med tre poeng hjem i feriekofferten.

De neste ti minuttene gikk dog både rullgardin, persienne og markise ned på en og samme tid. 2-3 er fullstendig unødvendig og et resultat av svakt forsvarspill i egen boks. En Skarp-spiller snurret rundt og fikk skutt, Orhan Simsek reddet, men ingen var på returen som ble satt inn i tomt bur av Øystein Richardsen. Fem minutter senere var Lyn alt for passive i det samme mann satte utligningen inn via stolpen, etter at en Skarp spiller fikk føre ballen langt inn på Lyns halvdel. At det får skje to ganger på rad er pinlig. At det skjer enda en siste gang er utilgivelig. Tre minutter etter hjemmelagets utligning kriget Eirik Nergård inn 4-3, mens Lyn stod og så på.

Heldigvis tok ikke Skarp-forsvaret lærdom av Lyns sløve forsvarspill. Etter at en ball fra Rasmus Gjemmestad gled gjennom hele feltet og fant Joakim Pedersen Strand på bakerste stolpe, var lagene igjen like langt i målprotokollen. Fire mål til hvert av lagene og fem minutter igjen på klokka.

Resten av kampen ble preget av to lag som spilte med nervene i høyspenn. Det ble mange lange baller, innkast og tette dueller. Kaptein Benjamin Nessjø Nyheim kastet seg inn i en duell i et forsøk på å vinne en viktig ball og ble liggende blodig med kutt før han måtte gå av banen. De siste minuttene fikk Lyn noen dødballer, men klarte ikke å vaske frem den siste store sjansen til å redde poengene vi burde og skulle hatt.

Avsluttende ord fra spillerne
En gjeng som var svært skuffet over egen innsats, prestasjon og resultat fikk se Melbo sette inn en viktig scoring på overtid mot serieleder Junkeren, noe som gjør at vi ligger på en fjerde plass, kun tre poeng bak Senja på topp før høstsesongen. Likevel er det ikke de andre lagene i ligaen som bekymrer mest. Lyn har en stor jobb å gjøre med eget spill, og må stille mye større krav til seg selv og hverandre. Akkurat nå føler både vi og alle som følger med klubben at vi ikke får maksimalt ut av en god spillergruppe, og det er vi nødt til å få om vi skal nå de målene vi har satt oss både som klubb og som enkeltspillere.

Det er mange som mener mye om hvordan vi bør fremstå, innsatsen som legges ned, formasjon og andre faktorer som påvirker resultatene, men til syvende og sist handler det om å legge ned arbeidsinnsatsen som kreves både på trening og i kamp. Vi får nå noen ukers pusterom som kan brukes til å ta litt ferie, bygge form og lege skader inn mot andre halvdel av sesongen.

Takk til et titalls supportere som møtte opp og heiet oss frem i den sure vinden på Skarpmarka. Selv når det bokstavelig talt blåste som verst kunne man høre supporterne synge langt oppe i nord, det alene bør gi krefter og troen på at vi kan vise oss fra en mye bedre side etter ferien.

Høstsesongen starter på Bislett stadion den 22. juli, da skal Lyn slå knallhardt tilbake!

Skarp - Lyn 4-4