Sliteseier i Bislett-retur

Det var ikke vakkert, men Lyns spill holdt til 1-0-seier over Frigg på et regntungt Bislett stadion.

En kald vinter tok knekken på Bislett-gresset, før ymse leker uten ball la beslag på stadion, men søndag var Lyn endelig tilbake. Og med tre poeng i returen tør vi påstå at det ble en riktig hyggelig retur, selv om det var mer regn enn finspill på banen.

Kampen åpnet jevnt uten sjanser. Lyn fikk sin første mulighet etter 12 minutter, da Henrik Lehne Olsen trengte gjennom Frigg-forsvaret og spilte ut til Oskar Hansen på venstre kant. Hansen fant Anwar Pellegrino foran mål, men skuddet ble blokkert til hjørnespark.

Lehne Olsen gikk ut for å ta hjørnesparket, som ble slått godt inn i feltet. Hvor mange spillere som var borti ballen er ikke godt å si, for det var en hel del, men Jonas-Aleksander Bakken headet i det minste ballen i tverrligger før Eirik Haugstad kilte den over streken til 1-0 for Lyn.

Frigg kunne svart minuttet etter. Christian Mork hadde plutselig ballen i føttene bak Lyns forsvar etter klabb og babb utenfor 16-meterfeltet, men Anwar Pellegrino (!) var nede i eget felt og hindret Mork før han fikk avsluttet.

Og i denne fasen bølget det voldsomt frem og tilbake. På det følgende angrepet kombinerte Jonas-Aleksander Bakken godt med hardtarbeidende Pellegrino, med hjørnespark som resultat. Den ble slått for svakt, Frigg kontret og fikk et hjørnespark selv.

Disse minuttene maktet dog ikke resten av kampen å leve opp til. De siste tyve minuttene av omgangen ble ganske tamme. Rasmus Gjemmestad startet sin første kamp i år etter skader, og fikk en heading mot mål, men den var for svak til å overliste keeper.

Frigg fikk styre mye av spillet, men skapte få sjanser, og rotet det nesten til for seg selv med et veldig farlig tilbakespill. Lyn fikk sitt tredje hjørnespark på tampen av omgangen, så mye mer ble det ikke å skrive hjem om.

IMG_2398.JPG

Regntung andre omgang
I pausen tok vi steget fra yr til pøsregn, og vannfallet skulle prege andre omgang i stadig større grad. Langs kanten av banen lå vannet så dypt at ballen stoppet i pyttene, mens spillerne fikk trøbbel med timingen i enkelte situasjoner, noe som bidro til å gjøre en kamp med høy temperatur enda litt tøffere.

Frigg fikk omgangens første hjørnespark, men klarte besynderlig nok å skru alle sine tre første forsøk bak dødlinja. Rasmus Gjemmestad plasserte et skudd til side for mål, Anwar Pellegrino kom svært nær da han styrte en ball fra Jonas-Aleksander Bakken utenfor nærmeste stolpe, før Henrik Lehne Olsen simpelthen bommet på ballen da han kunne avslutte et innlegg fra 12-13 meter.

Andre vei testet Shariff Cham skuddfoten, men den ble blokkert. Christian Mork ble avblåst for offside da han snuste på en sjanse alene med keeper, mens avdelingens toppscorer, Vital Curtis Kaba, aldri kom nærmere enn med et skudd rett på keeper fra skrått hold. Kampens største prestasjon kom for øvrig ved kaptein Benjamin Nessjø Nyheim, som avverget neste forsøk fra Kaba med en takling som fortjener en statue utenfor Bislett stadion.

Omgangens suverent største sjanse kom etter 77 minutter, og den var det Frigg som fikk. Laget forsøkte å lobbe over Orhan Simsek, men med et tigersprang fikk sisteskansen vippet ballen ut til hjørnespark.

Så mye mer enn det skjedde dog ikke foran målene i siste fase av kampen. Mye midtbanekrig, svak presisjon og vanskelige forhold ødela det som kunne blitt en forrykende innspurt på kampen. Oskar Hansen plasserte et frispark fra 25 meter rett på keeper,  og Lyn fikk noen kontringer, men klarte ikke finne hverandre i overgangsfasen.

På overtid ble Christian Mork vist direkte rødt kort, etter en i overkant voldsom reaksjon da han og Eirik Haugstad var uenige om hvorvidt gjestene skulle ha et hjørnespark. Frigg svarte med å sende keeper Egil Evensen opp på dødballer, men Orhan Simsek var trygg i eget felt, og etter 96:40 blåste dommer av til 1-0-seier for Lyn.

Det var ikke spesielt pent, men Lyn tok tre svært viktige poeng og holder seg i skuddavstand fra Junkeren på toppen av tabellen. Neste helg går turen til Tromsø for å møte Skarp, i det som blir vårsesongens siste kamp.

Høydepunkter og reaksjoner kommer på LynTV i løpet av de nærmeste dagene!

Lyn - Frigg 1-0