Overtidstap mot Korsvoll

IMG_2048.JPG

Lyn startet best, men måtte nok en gang gi tapt for Korsvolls formel, denne gang på overtid.

På papiret skulle formiddagens kamp mellom Lyn og Korsvoll være en grei jobb for gjestene. Det var topp mot bunn på tabellen, meget god mot svært svak målforskjell, og klare opprykksambisjoner mot et lag som virker fornøyde med å være akkurat der de er.

Men fotball spilles ikke på papiret. Kampene mot Lyn har blitt to årlige cupfinaler for Korsvoll, og som vi vet er de et fryktelig vanskelig lag å møte når de vil. Lyn har slitt med den fysisk sterke og rutinerte motstanderen de siste årene – dagens kamp ble intet unntak.

Det startet riktignok bra for Lyn. Oskar Hansen brukte halvannet minutt på å finne Jonas-Aleksander Bakken med et innlegg, men det som kunne blitt reprise på 1-0-målet mot Stålkameratene gikk bare til hjørnespark.

Syv minutter var spilt da Johannes Johannessen fant samme Bakken, som brukte én touch på å legge til rette før han banket til. Bare en meget god redning fra Marcus Kristiansen hindret tidlig scoring for Lyn.

Korsvoll hadde enkelte avslutningsmuligheter på overgang, men de første tyve minuttene var et konstant Lyn-press. Bakken fikk sin tredje store sjanse da han smalt ballen like utenfor mål fra avstand, Oskar Hansen testet skuddfoten fra skrått hold, mens hjørnespark nummer seks og syv for gjestene endte uten avgjørende resultat.

Hjemmelaget kom nærmest ved Stig Markus Gjelten Hovdal og Adrian Thun, men de to ble stoppet av offside og skudd utenfor respektivt.

0-0 til pause var nok de blå mest fornøyde med, mens flertallet på tribunen fryktet reprise på siste års oppgjør. Dette skulle bli seigt.

IMG_2088.JPG

Avgjorde på overtid
Om de første tyve hadde gitt oss fart og spenning, var andre halvdel av første omgang et solvarmt gjesp. Det ble også åpningen på andre omgang. Korsvoll forsvarte seg sterkt med mange mann, Lyn fant ingen vei gjennom det blå forsvaret, og ble i stadig større grad truet av Thun og Hovdal på overganger. Det var likevel dødball som skulle til, slik det nesten alltid blir.

Vi nærmet oss timen da Korsvoll fikk hjørnespark fra sin venstre side. Hovdal fikk kranglet ballen inn, dommer annullerte, men ombestemte seg kort tid etter. 1-0 til Korsvoll etter en situasjon samtlige av de 420 fremmøtte kunne advart mot på forhånd.

Å slippe inn mål først er aldri gunstig, men mot et lag som Korsvoll føles det som en dødsdom. Det hadde allerede blitt brukt 30 sekunder per dødball, nå fikk vi skadeavbrekk, bytter og drikkepause, og Lyn gjorde det ikke enklere for seg selv ved å avslutte angrepene de fikk med høye oppspill og lange innlegg mot et lag som aldri taper dueller.

Og det var ikke bare spillet som skulle gjøre vondt i dag. Rune Isaksen kom inn etter 59 minutter, kvarteret etter måtte han ut med skade. Veldig trist for Rune selv, og nye utfordringer for et allerede skadeskutt Lyn-lag. Vi krysser fingrene for at skadeoppholdet blir kortere denne gangen!

Lyn var tydelig preget av situasjonen. Utover andre omgang var Korsvoll nærmere 2-0 enn Lyn var 1-1. Heller ikke i dag var Lyn i nærheten av å knekke Korsvolls kode, og vi vet at gjestene er farlige når de får rom å angripe i. Orhan Simsek berget Lyn da Adrian Thun kom alene med keeper, da Lyn kom inn i kampen igjen måtte det et straffespark til.

Fem ordinære minutter gjenstod da Anwar Pellegrino kom seg løs i bakrom. Han ble revet ned og fikk straffespark av dagens danske dommer. Jonas-Aleksander Bakken var sikker fra straffemerket, og skapte nytt håp med 1-1-scoringen.

Etter utligningen var vi tilbake til de første 20. Nå var det Lyn som angrep igjen. Bakken var nær på et frispark fra avstand, en ball smalt i tverrligger, og et par hjørnespark kunne fått en bedre skjebne. Men det vil seg altså ikke mot Korsvoll.

To og et halvt minutt på overtid gikk det hele til helvete. Lyn presset høyt i jakt på ledermål, Andreas Storsveen Romøren fikk ball i bakrom, og med en lobb fintet han ut Orhan Simsek. 2-1 til Korsvoll på et av kampens siste touch, dermed gikk Lyn på sitt andre bortetap i årets sesong.

Søndag 15:30 kan Lyn gjenerobre tabelltoppen, da Finnsnes gjester Kringsjå i åttende serierunde. Frem til den tid får vi bare nyte solen, forbanne vår masochistiske hobby, og trøste oss med at livet heldigvis ikke er så langt.

Korsvoll - Lyn 2-1