Kontroll på Kringsjå

Utvisning endret kampbildet på Kringsjå, men Lyn vant fortjent 2-0 over Stålkameratene.

Pinsen 2018 er snart historie, men før langhelg ble arbeidsdag skulle Lyn måle krefter mot Stålkameratene på Kringsjå. Gjestene fra Mo i Rana stod med 9 poeng på 5 kamper, og kunne hente inn Lyn med seier, mens hjemmelaget satset på trepoenger og tabelltopp etter runde seks.

De gule og sorte kom til Oslo med en klar plan, og den fungerte godt nok til å gi Lyn sin foreløpig hardeste nøtt på hjemmebane. Bortelaget lå dypt og disiplinert, mens de satset på kontringer med Alexander Iversen og storscorer Stian Celius Steffensen andre vei.

Deres viktigste spiller i dag var likevel keeper Symphorien Nathan Munda, én av fire (!) franskmenn i Stålkameratene. Fem minutter var spilt da han dro frem sin første feberredning. Eirik Haugstad kom rundt på høyre, slo inn til Adil Zahid, som trengte litt tid før han fikk avsluttet. Skuddet gikk på mål, men Munda avverget til hjørnespark.

Lyn styrte det meste som skjedde i første omgang, men gjestene var på ingen måte ufarlige. Seksten minutter var spilt da laget kontret bra og var tre mot tre med retning mot mål. Alexander Iversen ble spilt fri på venstre kant, men avslutningen havnet til side for nærmeste stolpe.

At Lyn ikke scoret tidligere skyldes en kombinasjon av noe skuddvegring, noen upresise pasninger, en veldig lav list fra dommerens side, og ikke minst et kompakt borteforsvar. Lyn var stadig på farten i eller rundt Stålkameratenes 16-meterfelt, men de gangene det endte i avslutning gikk de til side for mål eller rett på keeper.

Det var likevel helt fortjent at Lyn fikk 1-0-målet før pause. I kampens 39. minutt spilte Oskar Hansen til Adil Zahid ved dødlinja. Zahid kan gjøre mye morsomt på liten plass, og lekte seg litt før han slo et innlegg inn foran mål. Der var Jonas-Aleksander Bakken høyest med god margin. Den nesten to meter høye spissen stanget ballen i mål, hans fjerde scoring i årets sesong.

Stålkameratene avsluttet omgangen med et frispark fra farlig hold, heldigvis gikk de for en middels innøvd variant uten hell. 1-0 til pause på Kringsjå.

Jonas-Aleksander Bakken header inn 1-0 til Lyn (foto: Lars Opstad)

Utvisning endret kampen
Andre omgang åpnet med et bortelag som gikk rett i strupen på Lyn med hjørnespark som resultat. Forsøket fra hjørneflagget endte dog i kontring ved Adil Zahid og Anwar Pellegrino. Dessverre ble hælsparket fra sistnevnte såvidt avverget av Andreas Grønvold Svartkjønneng foran Zahid på godt skuddhold.

Minuttet etter kom en sjanse av typen som ikke kan bli større. Oskar Hansen dro seg rundt på venstre kant etter en ny Lyn-overgang. Han slo inn foran mål, forbi keeper, der en forsvarer var på vei mot eget mål i 110 kilometer i timen. Ballen ble reddet på strek av en lagkamerat, mulig tverrligger også var involvert, uhyre nærme var det uansett.

Og når de åpenbare sjansene ikke går i mål, må man sette en av de umulige. 55 minutter var spilt da Eirik Haugstad fikk ballen nær midtbanestreken. Mot etablert forsvar skjøt han fart, kom i skuddposisjon, før han banket ballen i hjørnet bak en sjanseløs keeper. 2-0 etter en herlig soloprestasjon.

Dessverre ble det også det nest siste Haugstad gjorde på banen. Nesten umiddelbart etter avspark fikk han sitt andre gule for en takling på midten, dermed måtte Lyn spille 10 mot 11 den siste halvtimen. En konsekvens av at dommer la lista fryktelig lavt i en rolig og fair spilt kamp spør du meg, men det er det vel normalt gode grunner til at ingen gjør.

Utvisningen og 0-2-målet endret naturligvis forutsetningene på Kringsjå. Nå var det Stålkameratene som førte ball mot et dypt Lyn-lag, mens hjemmelaget satset på kontringer.

Det ble heldigvis med to ordentlige sjanser til bortelaget. 68 minutter var spilt da Stålkameratene kom rundt på venstre, la lavt inn foran mål, og styrte ballen over tverrligger fra kort avstand. Ti minutter senere kom de til en ny avslutning i feltet, men denne reddet Orhan Simsek med en utsøkt reaksjon.

Andre vei var det vel så farlig. Ti minutter før full tid avsluttet Anwar Pellegrino bra fra distanse, men keeper Munde varte opp med en ny superredning og fikk vippet ballen over til corner. På overtid var Felix Boe-Tangen fri i bakrom, men en presset avslutning alene med keeper havnet i nettveggen på feil side.

Det ble ingen reprise på siste ukers festforestillinger, noe et godt bortelag skal ha mye av æren or. Vi gleder oss uansett over tre fortjente poeng og flere spillere tilbake på laget. Rune Isaksen sesongdebuterte etter å ha vært ute med skade, Felix Boe-Tangen var tilbake etter et noe kortere skadefravær, mens Amadou Koulibaly Conde fikk sine første minutter i år mot slutten.

Lørdag 14:00 venter Korsvoll på bortebane – bli med!

Lyn - Stålkameratene 2-0