Sterk opphenting i generalprøven

Lyn startet best, mistet alt, men slo knallhardt tilbake. Nå er Ødegaard og co klare for seriestart.

Brumunddal stod på motsatt banehalvdel i siste kamp før alvoret starter. Laget rykket ned fra 2. divisjon i fjor, i år deler de Lyns ambisjoner om opprykk fra 3. divisjon.

På NIH var det vertene som kom best i gang. Fire minutter var spilt da Julian Veen Uldal slo inn til "Chima", som headet like over fra seks-syv meter. Fem minutter senere rundet samme mann keeper, denne gang ble vinkelen for spiss. Avslutningen trillet langs streken før den ble spilt ut til hjørnespark.

Men etter femten gode minutter tok gjestene fullstendig over. Brumunddal presset bedre og vant baller, mens Lyn slet med å få til eget spill. Like før halvtimen fikk de blå betalt. Etter ballmiss på egen banehalvdel ble en Brumunddal-spiller satt opp i feltet, og ballen ble plassert høyt i motsatt hjørne før Orhan Simsek rakk å komme ut.

Ti minutter senere vant gjestene ballen på midten. Igjen ble det angrepet raskt og klinisk, og Brumunddal gikk opp til 2-0 på sin andre sjanse i kampen.

Fra et Lyn-perspektiv er det lite å skrive om den siste halvtimen før pause, der våre beste simpelthen var nest best på banen. Heldigvis ble det en annen kamp etter pause.

Snuoperasjon
Et helt annet Lyn-lag som kom ut av garderoben etter hvilen. Det tok ikke mange minuttene før Marius Østvold fant Anwar Pellegrino, som rundet keeper og trillet ballen mot det åpne målet. En laaang takling avverget forsøket på streken, men tonen var satt.

Nå ble kampen spilt på Lyns premisser, og det ble til slutt bare et spørsmål om tid før reduseringen ville komme. Kvarteret av andre omgang var fullført da en feilpasning ble plukket opp rundt midtbanen. "Chima" ble spilt fri i bakrom, og på sin tredje store sjanse gjorde han ingen feil. Ballen ble klistret ned i høyre stolperot, og 1-2 på NIH.

Lyn fortsatte å produsere brukbare muligheter. Anwar Pellegrino var svært nær scoring tidlig i omgangen, men da den satt i nettet annullerte dommer for offside. Ti minutter før slutt kom likevel utligningen.

Innbytter Jonas Bakken ble spilt gjennom i bakrom, og alene med keeper klinte han til med en chip over Brumunddals sisteskanse. 2-2 etter en høyst fortjent snuoperasjon.

Lyn var heller ikke langt fra å vinne kampen. Like etter utligningen fikk Anwar Pellegrino sjansen fra få meter, dog feilvendt. To forsøk ble blokkert, og Brumunddal holdt uavgjortresultatet til dommer blåste av.

Første omgang ble en liten vekker så kort tid før alvoret starter, til gjengjeld kan vi glede oss over en meget god andre omgang. Lyn skapte flere gode muligheter, og var ikke langt unna å avgjøre denne kampen til sin fordel.

- Blir bra om vi fortsetter sånn
Thomas André Ødegaard traff med pausepraten i dag, men fant ingen god forklaring på problemene før halvtid:

- De første ti og andre omgang er veldig bra, men vi detter sammen en periode i første omgang. Vi mister selvtillit og klarer ikke spille sånn vi har øvd på i hele vinter. Det resulterer i to unødvendige baklengs. Men i pausen ble vi enige om å spille vårt eget spill, og satte som mål å vinne andre omgang. Det er jeg veldig stolt over å se at vi lykkes så godt med.

Nå gjenstår én uke før 3. divisjon starter. Treneren tror Lyn er klare:

- Hvis vi fortsetter som i andre omgang blir dette bra. Jeg er glad for at det skjedde i den rekkefølgen i dag. Nå kan vi ta med oss den gode følelsen fra andre omgang inn i første seriekamp.

Flere spillere manglet i dag, men skadesituasjonen er under kontroll på Kringsjå:

- Rasmus er fortsatt ute en periode, og så måtte Rune ut med en skade vi ikke vet hvor alvorlig er. Ellers er det bare småhangling nå. Benjamin stod over grunnet sykdom. Eirik ville nok spilt om det var cupfinale, men vi vil heller at han får en god treningsuke før neste helg. Mikkel, Adil og Felix spilte juniorkamp på torsdag, derfor var de ikke med i dag, men alle tre er klare til kamp.

Alt om første serierunde leser du på lyn1896.no i uken som kommer!

Lyn - Brumunddal 2-2