Storseier på Kringsjå

Hat trick fra Anwar Pellegrino sørget for tidlig punktering da Lyn slo Junkeren 5-1.

Det er mye krevende logistikk i 3. divisjon avdeling 6. Dagens motstander hadde tatt turen fra Bodø, men ble sittende fast i trafikken mellom Gardermoen og Kringsjå. Dermed startet ettermiddagens oppgjør tyve minutter forsinket, med en motstander som nok trengte litt tid på å riste flyreisen ut av kroppen.

Den tiden utnyttet Lyn godt.

Hjemmelaget tok umiddelbart grep om kampen, og brukte knapt syv minutter på å ta ledelsen. I sin første kamp fra start fant Adil Zahid en helt fri Oskar Hansen på venstre kant. Hansen slo inn foran mål, der Anwar Pellegrino ventet. Lyns toppscorer hadde ingen problemer med å styre ballen opp i nettaket fra kloss hold, og 1-0 til Lyn.

Junkeren kom på et par visitter utover omgangen, uten at Orhan Simsek ble tvunget ut i full strekk. Nærmest kom laget etter et innlegg over Lyns keeper, men fra bakre stolpe ble ballen plassert i nettveggen.

Da gjestene så ut til å ha kommet bedre inn i kampen, slo Lyn knallhardt tilbake. Tyve minutter var spilt da Anwar Pellegrino la inn fra sin venstre kant. Denne gang traff ballen Adil Zahid i hodehøyde, og den unge elleverdebutanten styrte ballen ned i hjørnet bak keeper Alex Jensen.

Og bare to minutter senere stod det 3-0 på Kringsjå. Målet var nesten en reprise av det første. Adil Zahid fant Oskar Hansen på kant, Hansen la inn, mens Anwar Pellegrion banket ballen i nettet.

At Lyn gikk til pause med 3-0-ledelse var kanskje noe flatterende, likevel var hjemmelaget like nærme en økt ledelse som gjestene var redusering. Adil Zahid traff nettveggen etter innlegg fra Oskar Hansen (hvem andre?), mens Junkeren skapte en ekkel situasjon da de kom tre mot tre like før pause, en sjanse som endte i skudd rett i fanget til Orhan Simsek.

Adil Zahid debuterte fra start med mål og målgivende (foto: Lars Opstad)

Full kontroll etter pause
Andre omgang så en stund ut til å bli en ren transportetappe for de to lagene. Lyn hadde full kontroll, Junkeren så ikke ut til å ha kreftene til å gjenopplive kampen, og i det første kvarteret av omgangen var et par hjørnespark til hvert lag beholdningen på banen.

Men publikum ønsket underholdning, og det var mer underholdning i vente.

Like før timen var spilt lekte Adil Zahid med ballen på Lyns høyre side. Han tråklet seg inn i feltet, før han la 45 grader ut til Anwar Pellegrino. Drammenseren ble Lyns toppscorer i fjor, og med sitt tredje for dagen har han fått et forsprang på samme tittel i år. 4-0 til Lyn.

Junkeren kom til et par halvsjanser, blant annet et skudd utenfor fra Ferdinand Clarke, men andre omgang var Lyns. "Chima" viste styrke da han vant ballen høyt i banen og spilte vegg med Eirik Haugstad, dessverre ble avslutningen fra kloss hold litt for svak.

Kvarteret før slutt var det duket for en ny debutant. Mikkel Tveiten er bare 15 år gammel, men signerte sin første kontrakt med a-laget i vinter. De første kampene av årets sesong mistet han grunnet reise med G16-landslaget, men i dag kom altså debuten – vi gratulerer!

Tveiten var involvert i flere gode angrep, 5-0-målet skal dog en annen trio æren for. Adil Zahid var involvert i det meste i dag, også hjørnesparket som satte spikeren i kista. Anders Lübeck var sterkest i feltet, men headingen traff innsiden av venstre stolperot. Foran mål lurte innbytter Jonas-Aleksander Bakken, som styrte sin første Lyn-scoring i mål fra kloss hold.

Minuttet etter kom trøstemålet for de langveisfarende. Junkeren snappet opp en feilpasning på Lyns midtbane og kontret raskt. Til slutt fikk Stian Ådalsbjørg stå helt alene på bakre stolpe, der han kunne trille 5-1 i nettet.

Kampen avsluttet med et par brukbare forsøk fra Lyn. "Chima" forsøkte seg på et brassespark etter innlegg, mens Felix Boe-Tangen var svært nær med to avslutninger. Kampen endte likevel 5-1 til Lyn, som viste at vi fortsatt mener alvor med sesongen 2018!

Høydepunkter og reaksjoner fra Thomas André Ødegaard ser du på LynTV!

Lyn - Junkeren 5-1