Tap i nord

Fløya-Lyn ble aldri toppkampen vi hadde håpet på. Manglende presisjon og defensivt slurv sørget for en fortjent 1-3-tap for Lyn, i det som kanskje var årets tøffeste bortekamp.

Kampen på Fløya arena åpnet med et minutts stillhet, til minne om Bjørn Lidin Hansen som gikk bort i 2016. Bjørn vokste opp som Fløya-spiller, og spilte for Lyn i to perioder, blant annet årene som ble tapt til sykdommen. Hans bortgang var vond for hele fotballfamilien, spesielt for de to klubbene som møttes i dag.

Lyn reiste til Tromsø med så få mann som mulig på flyet. Dermed ble Thomas André Ødegaard både trener og reservekeeper. Østvold, Pellegrino og Haugstad var tilbake på banen, mens Julian Veen Uldal måtte bli igjen i hovedstaden med skadde Rune Isaksen og Rasmus Gjemmestad.

Kampen åpnet jevnt, med få sjanser de første minuttene. Hjemmelaget fikk kampens første hjørnespark, mens Lyns første sjanse endte med frispark andre vei etter 20 minutter. Det var beholdningen første halvtime.

På halvtimesmerket kom første virkelige skremmeskudd. Situasjonen så ut til å være under kontroll, men i snødekte Tromsø mistet Joakim Pedersen Strand fotfestet før han fikk tak i en pasning. Fløya snappet opp på 20 meter, heldigvis ble skuddet for svakt, og Orhan Simsek reddet greit.

Fløya presset Lyn noe dypere utover omgangen, og i det 37. minutt fikk de hjørnespark fra høyre side. Serven endte hverken i avslutning eller klarering, men etter noen sprett i feltet fikk Dan-Roger Roland avsluttet fra kloss hold. Ballen gikk i mål bak en sjanseløs Orhan Simsek, og 1-0 til hjemmelaget på Fløya arena.

Det stinket ikke mål av Lyn før hvilen, likevel kom utligningen på best tenkelig tidspunkt. Et minutt på overtid slo Oskar Hansen inn foran mål. Anwar Pellegrino headet ballen i en Fløya-forsvarer før Johannes Johannessen viste et øyeblikks magi. Kantspilleren la ballen til rette for seg selv med en lett touch, vendte 180 grader før han banket til på volley i mål.

At oppgjøret stod uavgjort til pause var helt ok, sjansestatistikken tatt i betraktning, selv om vertene nok var hakket bedre enn gjestene fra Oslo.

Marerittåpning på andre omgang
Mens vårsolen har funnet veien til hovedstaden, måtte Tromsø nøye seg med én enkelt varmegrad i dag. Dessverre varmet spillet mer for hjemmesupporterne enn de tilreisende etter pause.

Knapt fem minutter var spilt av omgangen da Fløya fikk frispark. Orhan Simsek reddet første forsøk, men på returen var Martin Berg Johnsen først og økte til 2-1 for Fløya.

Timen var såvidt passert da Lyn fikk sin første store mulighet. Eirik Haugstad skaffet hjørnespark på høyre side, og som ved kampens første mål var ballen løs i feltet noen trekk. Oskar Hansen kom nærmest å avslutte for Lyn, men denne fikk Fløya ut.

Minuttet etter fikk Lyn frispark høyt i banen. Dessverre har ikke presisjonen vært god nok på dødballer i år. Ballen gikk over alle de 17 spillerne i feltet og ut til femmeter for vertene.

Andre vei kom Fløya to mot én etter en feilpasning i Lyn-forsvaret, men en glimrende takling av Benjamin Nessjø Nyheim avverget scoring. Like etter ble et innlegg stupheadet upresset mot mål, heldigvis gikk den rett på Orhan Simsek.

Heller ikke andre omgang ble en oppvisning i godt fotballspill. Fløya lå dypt etter sin andre scoring, mens Lyn slet med presisjonen. Andre vei skapte hjemmelaget større sjanser på sine kontringer, gjerne etter ballmiss fra Lyn, men avslutningene ble for svake.

Likevel var det de som kunne avgjøre det hele ti minutter før slutt. Ballen ble ikke klarert godt nok, Martin Indal Andersen kunne skyte upresset like utenfor 16-meteren, og Fløya-spilleren gjorde ingen feil. 3-1 og en blytung avslutning for de langveisfarende fra Oslo.

Det var lite som tydet på at vi så en toppkamp på Fløya arena i dag, men såpass må man kanskje tåle i sesongens andre serierunde. Hjemmelaget vant fortjent 3-1, uten at vi skal få panikk av tre tapte poeng i det som kanskje var årets tøffeste kamp.

Nå blir det hele seks kamper i Oslo før turen går nordover igjen. Først ut er Junkeren, som vant 14-0 i forrige serierunde. Møt opp neste helg, når Lyn skal slå tilbake!

Fløya - Lyn 3-1