Cup-exit i Horten

For enkle baklengsmål ødela da Lyn røk ut av NM med et 1-3-tap for Ørn Horten.

Lyn reiste til Horten fulle av optimisme etter 3-0-seier over Melbo i første seriekamp. Cupkampen mot Ørn ble dessverre aldri den helt store. Selv om Lyn hadde det første og det siste kvarteret, var hjemmelaget best både i innsats, banespill og effektivitet foran mål.

Noe overraskende valgte trener Ødegaard å rotere ut den den skadeplagede trioen Marius Østvold, Eirik Haugstad og Anwar Pellegrino. Likevel fikk Lyn en god start på omgangen. Første kvarter bød blant annet på tre hjørnespark til Lyn, uten at det kom noe særlig ut av dem.

Etter de første 20 minuttene tok Ørn mer og mer over. Et litt tungt Lyn-lag slet med å få kombinasjonene til å sitte, og vertene utnyttet rommene de fikk på kant. Orhan Simsek og Emil Borkø reddet Lyn ved hver sin anledning, men det luktet etter hvert mål til hjemmelaget på Lystlunden.

I kampens 35. minutt kom 1-0-målet. Lyn var i ubalanse, en Ørn-spiller fikk mye rom på venstre kant, og pasningen inn foran mål var godt vektet. Dermed kunne Jens-Erik Grønlie Johansen enkelt sette ballen i det åpne målet.

For Lyn var det Henrik Lehne Olsen som kom nærmest med et langskudd, stort mer var det ikke å skrive hjem om.

Opp- og nedtur etter hvilen
Andre omgang begynte en hel del bedre, med innbytter og a-lagsdebutant Adil Zahid som et høydepunkt. Juniorspilleren viste frem en rekke lekre detaljer på kort tid, og var arkitekt bak utligningsmålet som avsluttet en ti minutters Lyn-offensiv.

Det stod 54 minutter på klokken da Zahid fant Oskar Hansen med en perfekt pasning gjennom forsvaret. Hansen slo lavt inn foran mål, der "Chima" stod godt plassert. I posisjon fikk han verdens enkleste jobb med å sette inn sitt første Lyn-mål, og det stod 1-1 på Lystlunden.

Nye minutter med godt Lyn-spill fulgte, og "Chima" var nær å sende Lyn i ledelsen med et skudd like til side for mål. Så gikk rullegardinen ordentlig ned. Etter 63 minutter ble et utspill fra keeper plukket opp, og Ørn angrep raskt på høyre kant. Ballen ble slått inn foran mål, der de brune var i overtall og Grønlie Johansen kunne sette sin andre for dagen.

Minuttet etter smalt det igjen. Et oppspill fra Ørn tok Lyn-forsvaret på senga, og Orhan Simsek kom akkurat ikke raskt nok ut. Artan Brovina fikk første touch, ballen gikk over Simsek og i mål til 3-1.

Lyn svarte umiddelbart med å sette inn målscorerne fra søndag: Eirik Haugstad og Anwar Pellegrino. Dette, kombinert med at Ørn virket fornøyde med tingenes tilstand, sørget for at kampen igjen endret karakter. Lyn jaget redusering, mens Ørn lå dypere og kontrollerte.

Dessverre kom vi aldri noe særlig nærmere enn flere hjørnespark uten rett adresse, og selv om Lyn var det førende laget siste kvarter, var Ørn helt klart nærmest en fjerde scoring. Først ble en ball lobbet over keeper og i tverrligger, deretter klarte Orhan Simsek på utrolig vis å avverge en situasjon der vertene hadde to mann fullstendig alene med keeper.

Ørn tok en fortjent seier på eget gress, og avanserer dermed i NM. For Lyn handler det nå om å nullstille seg til neste helgs bortekamp mot Fløya, der spillet må sitte bedre om tre poeng skal bli med til Oslo.

Høydepunkter og kommentarer fra Thomas André Ødegaard ser du på Lyn-TV.

Ørn Horten - Lyn 3-1