Koste seg i premieren

Lyn sløste med sjansene, men slo Melbo komfortabelt 3-0 i første seriekamp.

Om gudene holder med Lyn har de en pussig sans for humor. Noen dager hiver de likevel en godbit i vår retning. Etter et mareritt av en vinter fikk vi alle tiders vårvær til årets første seriekamp, og de som tok turen til Ekeberg ble servert en underholdende 3-0-seier. Om noe burde den vært større.

Åpningen kunne ikke vært bedre på vår innlånte hjemmebane. Gjestene startet med ballen, men Lyn vant og angrep umiddelbart. Første forsøk ble bare nesten, fulgt direkte av sjanse nummer to. Oskar Hansen la inn fra venstre kant, "Chima" stusset ned mot bakre stolpe, der redebutant Eirik Haugstad stod helt alene. Kantspilleren viste god kroppsbeherskelse da han styrte den halvhøye ballen tilbake i hjørnet bak en sjanseløs keeper. 1-0 til Lyn med 45 sekunder på klokken.

Dessverre ble resten av omgangen mindre klinisk, heldigvis ble den like leken og kontrollert.

Lyn koste seg på banen, og nykommerne Marius Østvold, Henrik Lehne Olsen og Eirik Haugstad viste detaljer som varmer et litt slitent fotballhjerte. Sjanser ble det også. Få minutter etter scoringen var Anwar Pellegrino og "Chima" alene med keeper, men førstnevnte ble avblåst for en hårfin offside. Lekre kombinasjoner mellom Eirik Haugstad og Julian Veen Uldal ga bare nesten uttelling, mens et innlegg fra Oskar Hansen ble klarert til hjørnespark.

Da var et kvarter spilt.

Oskar Hansen fortsatte å pumpe inn fra venstresiden. "Chima" headet første sjanse like over fra kloss hold, mens keeper Jevgenijs Sazonovs måtte vippe det andre forsøket fra samme mann over egen tverrligger. "Chima" viste også gode kvaliteter da han mistet ballen, men tok løpet bakover, vant ballen tilbake og avsluttet overraskende med et langskudd over mål.

I det hele tatt var Lyn et par hakk for gode for motstanderen i dag. Noe målshow fikk vi ikke, men Melbo kom aldri nærmere enn et frispark over mål fra 25 meter, signert Erlend Robertsen.

Omgangens to siste sjanser kom ved Oskar Hansen, som etter å ha skapt flere muligheter snuste på bakre stolpe selv. Utfallet ble to hjørnespark, men heller ikke her fant Lyn nettmaskene, dermed tok Lyn pause med en høyst fortjent 1-0-ledelse.

Eirik Haugstad redebuterte med to scoringer (foto: Linnea Halse)

Flere sjanser, flere mål
Andre omgang begynte noe tammere, men med et lignende kampbilde. Melbo fikk noe mer ballbesittelse, og ble såvidt kjent med Orhan Simsek på et par overganger, men Lyn hadde god kontroll på det som skjedde. Dermed ble kampens andre mål en tidlig spiker i kista.

Nok en gang var det hjemvendte Eirik Haugstad som var sist på ballen, og denne fortjener han enda mer av æren for selv. Julian Veen Uldal spilte lagkameraten fri på høyre kant. Haugstad spilte forbi forsvarer på venstre side, brukte farten til å komme seg rundt samme mann på høyre side, før han stormet mot mål. To lagkamerater kom etter i feltet, men Haugstad så ingen grunn til å ta omveien om dem. Han klistret ballen ned i lengste hjørne, og det stod 2-0 på KFUM-Arena.

Selv om nesten en halvtime gjenstod gikk kampen inn i en halvdød periode. Lagene gjorde flere bytter, Melbo kom noe nærmere mål uten uttelling, mens Lyn kontrollerte og lekte.

Ti minutter gjenstod da sluttresultatet ble fastsatt, og dette målet står igjen som en hyllest til arbeidsmaur som aldri gir opp. Julian Veen Uldal jobbet som en helt kampen gjennom, og serverte sin andre målgivende etter sterk innsats på høyre kant. Tre mann ventet foran mål da han til slutt fikk lagt inn, og fjorårets toppscorer Anwar Pellegrino fikk æren av å skli inn 3-0-målet.

På 3-0 gikk den siste luften ut av kampens langveisfarende gjester, og om det burde vært flere mål etter 80 minutter, burde det definitivt kommet flere etter.

Minuttet etter siste scoring stusset Anwar Pellegrino til innbytter Bjarte Hovland. Han kom helt alene med keeper, men en litt for svak avslutning ble reddet av sisteskansen.

To minutter etter slo en annen innbytter, Jonas-Aleksander Bakken, inn til Pellegrino. Fra fem meter ble spissen tvunget til å avslutte liggende. At skuddet havnet over mål setter vi på konto for ren uflaks, for den missen hadde ikke Anwar klart å gjenta om du så ga ham hundre forsøk.

På overtid fikk Pellegrino igjen to store muligheter, først utenfor fra skrått hold, deretter alene med keeper. I kampens siste mulighet rundet han Sazonovs, men havnet litt for nær dødlinja. Spissen sendte ballen tilbake til Bjarte Hovland, som banket ballen over det nesten åpne målet.

Men om det ble 3, 4 eller 5 mål er det for tidlig i sesongen til å bry seg om. Dagens viktigste svar fikk vi fra et velspillende og offensivt Lyn-lag, som var flere hakk bedre enn sin motstander og ga publikum en hyggelig start på sesongen. Orhan Simsek debuterte uten baklengs, den sentrale midtbanen hadde stålkontroll på kampen, og Lyns offensive repertoar ga grunn til å glede seg til kampene som kommer.

Vi tar likevel ikke av etter én kamp mot nyopprykket motstand. Melbo fikk en nyttig smakebit på hva 3. divisjon har å by på i dag, men var nok et stykke unna årets tøffeste motstandere. Onsdag blir det cupkamp mot Ørn Horten, da ser vi hvordan Lyn fungerer mot et antatt topplag på dette nivået.

Høydepunkter fra kampen, samt kommentarer fra trener Thomas André Ødegaard, finner du nå på LYN-TV.

Lyn - Melbo 3-0