Festsifre og frostskader

Ingen lag skal fly mer enn Bjørnevatn i årets 3. divisjon, og onsdag kveld testet laget reise- og fotballform med et besøk til Kringsjå. Finnmarkingene delte bane med Lyn og den sureste kuldegraden undertegnede har kjent på noen år, heldigvis varmet spillet.

Det var en synlig forskjell på lagene fra første pasning, og drøyt syv minutter var spilt da hjemmelaget fant nettmaskene. Bjarte Hovland ble spilt opp i bakrom, og fra spiss vinkel kilte han ballen i mål til 1-0.

Mange fryktet skade på Felix Boe-Tangen da han måtte hjelpes av banen mot KFUM, men spissen var tilbake fra start alt i dag. Kvarteret var passert da han satte ballen i mål, men ble blåst av for offside. Fem minutter senere kom han igjen alene mot keeper, denne gangen ble han felt. Dommer pekte på straffemerket, Rune Isaksen stilte seg opp, og det stod 2-0 på Kringsjå.

Omgangens siste kom fire minutter før pausesignalet. Igjen kom Lyn-spillere fri i bakrom, og etter et mislykket forsøk på å redde fra keeper måtte "Chima" og Boe-Tangen nærmest gjøre opp seg i mellom om hvem som skulle få score. "Chima" stokket føttene best, og økte til 3-0 med en pasning i det åpne målet.

Tre nye etter hvilen
Andre omgang ble ikke helt ulik den første. Bjørnevatn kom bedre med i spillet, og produserte et par brukbare muligheter, men kampen sett under ett ble de noen hakk for små. Felix Boe-Tangen kom igjen svært nære i duell mot keeper, men ballen traff innsiden av stolpen og gikk ut igjen.

Timen nærmet seg da omgangens første kom ut av absolutt ingenting. Athit Berg testet skuddfoten fra 25-30 meter, kanskje mest for å få avsluttet angrepet, men skuddet fintet ut keeper fullstendig og lurte seg inn i hjørnet. 4-0 til Lyn, med en målscorer som virket usikker på om han skulle feire eller klø seg i hodet over det som hadde skjedd.

Lyn byttet seg yngre utover omgangen, blant annet med Mikkel Tveiten og Christian Kjellsby på banen, men det var en annen spiller som stod for kampens beste prestasjon. Oskar Hansen testet skuddfoten fra skrå vinkel, noen meter utenfor 16-meterstreken, og klistret ballen i lengste kryss. 5-0 til Lyn.

Fem minutter før full tid kom kampens siste. Et innlegg over forsvaret havnet hos Bjarte Hovland på bakre stolpe, og angriperen kunne styre inn sitt andre for dagen til 6-0.

Kampens dommer viste seg fra sin beste side da han droppet overtiden, og et stivfrossent publikum kunne skli ned fra veggen av snø rundt banen.

Vi takker Bjørnevatn for hyggelig besøk, og ønsker laget lykke til både på banen og på de mange flyturene som venter i 2018!

Lyn - Bjørnevatn 6-0