Tapte for et bedre lag

En flott scoring signert Adil Zahid var et av få lyspunkter i en svak forestilling mot KFUM på Ekeberg denne lørdagen. Personlige feil bidro til at det ble hele 4-1 til hjemmelaget.

Etter å ha levert brukbare prestasjoner mot lag fra eget nivå i vinter, gledet vi oss stort til å teste formen mot et antatt bedre lag i dagens kamp mot KFUM.

Hjemmelaget styrte det meste den første halvtimen, men vi lå kompakt i lagdelene og fikk utnyttet noen gunstige brudd etter godt og samlet press i starten av kampen.

Derfor var det ikke helt ufortjent at Adil Zahid sendte oss i føringen med en velplassert avslutning fra 16 meter etter et flott forarbeid av Anwar Pellegrino drøye kvarteret ut i matchen.

Etter målet ble vi for slurvete i pasningspillet og til slutt ble vi straffet da KFUMs Stian Sortevik blokkerte et utspark fra Orhan Simsek i mål rett før pause.

Før den uheldige inngripen hadde vår bakerste mann reddet oss både en og to ganger på sin gamle hjemmebane, og målet kom som en konsekvens at for dårlig bevegelse rundt ballfører, noe som dessverre skulle bli gjennomgangsmelodien også i den andre omgangen.

Etter pause kommer vi ut med et ønske om å flytte laget høyere på banen, men vi opplever istedenfor å bli trykket inn i egen sekstemeter av et godt KFUM-lag.

På tross av dette slipper vi ikke til de største sjansene, før vi taper to dueller i vår egen boks og hjemmelagets Haakon Aalmen får kastet seg frem og sendt KFUM i føringen med 2-1.

Deretter går luften ut av oss, og vi blir løpende mellom uten å få etablert noe spill. KFUM er effektive og legger på til 3-1 og 4-1 før dommeren blåser av kampen, og vi får erfare at vi blir hardt straffet av gode lag når vi gjør store feil.

Det positive er at våre to yngste spillere Mikkel Tveiten (f.2002) og Adil Zahid (f.1999) leverer godkjente prestasjoner mot en god motstander og at vi får en god gjennomkjøring for store deler av troppen før vi skal inn i siste forberedelsesfase.

Vi benytter også anledningen til å gratulere damelaget med sin første seier i Toppserien. Flere av A-lagets spillere var til stede og fikk se et heltent Lyn-lag slå Røa 2-1 i serieåpningen. La oss håpe det kan gi inspirasjon for gutta inn mot seriestart!