Solid seier mot Grei

Et offensivt Lyn-lag  hadde ballen mye og fikk terpet angrepspillet i årets tredje treningskamp. Det holdt til å slå divisjonskollega Grei 3-0 på Kringsjå.

Et publikum med solid oversikt fra de høye brøytekantene rundt Kringsjå fikk se et Lyn-lag som gikk i angrep fra første spark på ballen.

På en dårlig dag er Grei et lag som er mer enn kapabel til å stikke kjepper i vinterhjulene våre. På en god dag skal  vi være både en, to og tre hakk bedre enn våre nyopprykkede naboer.

Akkurat det var vi til slutt, men heller ikke noe mer. Etter litt slurv innledningsvis startet vi etterhvert trykket mot gjestenes mål tidlig i første omgang.

Etter at både Rune Isaksen, Rasmus Gjemmestad og Sikhander Chaudry hadde sendt noen lange skremmeskudd i retning Greis målvakt, kom vårt første mål på en enkel tap in i det 26 minutt. Vi lot gode bevegelser, få touch og smarte valg ta oss frem til Grei sin sekstenmeter.

Der bombet vi målgården frem til tidligere nevnte Sikhander fikk stå på bakerste å pirke ballen inn etter en retur. Rett plass til rett tid blir aldri helt feil, og årets første Kringsjå-mål for a-laget var av det fortjente slaget.

Resten av omgangen mørner vi Grei ytterligere, men sovner ved én anledning. Et frispark som bør ende med en ny stor sjanse for hjemmelaget ender istedenfor med bortelagets største. Vi sover i timen, viser like laber omstillingsevne som arbeiderpartiet i omdømmekrise, og plutselig er Grei-spissen spilt alene igjennom.

Heldigvis har vår nye keeper Orhan Simsek tenkt til å presentere seg for dagens fremmøtte supportere og redder mesterlig.

Vi går til pause med en fortjent ledelse men sitter også med følelsen av at det ikke helt har løsnet enda.

I 2.omgang setter vi standarden fra start med flere nye spillere på banen. Joakim Pedersen Strand gjør sin første opptreden for året og bidrar til solid defensiv trygghet med sin rutine.

2-0 kommer etter at Bjarte Hovland forserer venstresiden og slipper ballen til dagens spiss "Chima". Prøvespilleren fra Korsvoll scoret i årets første kamp mot Lørenskog og var et uromoment på topp også mot Grei.

Alene med keeper kunne han valgt å avslutte selv, men trillet ballen uselvisk til Felix Boe-Tangen som setter ballen i det åpne målet.

Få minutter senere får også "Chima" sin fortjente scoring. Adil Zahid snurret rundt med et par blå midtbanespillere før han slo en av de bedre pasningene Kringsjå kunstgress har vært vertskap for noensinne.

Med hjernekirurgisk presisjon finner han Oskar Hansen på løp ned venstresiden. Hansen slår direkte inn til "Chima" som har løpt seg fri i boksen og vipper dagens tredje over keeperen.

En flott avslutning på et flott angrep som ga oss en komfortabel 3-0 ledelse og samtidig stjal det som var igjen av energi i Grei-laget.

Resten av kampen ble brukt til ytterligere angrepstrening uten resultat. Samtidig fikk hele troppen verdifull spilletid.

Mange fine angrep, tre fine mål og den første av mange "clean sheets" i 2018 var mer enn godt nok til at vi sier oss fornøyd med utbytte av helgens kamp.

Og det beste av alt? Vi har fortsatt mange hakk igjen til der vi skal være!

Treningskamp: Lyn - Grei 3-0