Svanesang i snøen

Lyn slo Harstad 4-2 i årets siste kamp. Nå starter sesongen 2019.

Rammen rundt ettermiddagens serieavslutning stod i sterk kontrast til siste års finaledramaer. Et par hundre gærninger trosset gryende vinterkulde, men det var på prinsipp mer enn noe. Ingen finregnet på målforskjellen, ingen gjenga lagoppstillinger fra grisgrendte kunstgressbaner, ingen så ut til å ta det spesielt tungt da de vepsekledde gjestene fra nord tok ledelsen.

Og da årets første snødrev ble med vinden til Bislett, føltes det passende å ta et endelig farvel med sesongen 2018. Heldigvis ble det en vakker avslutning.

På forhånd varslet vi at lagene bare hadde æren å kjempe om. Lyn var sikret tredje plass, Harstad ville havne et sted mellom femte og syvende. Det preget nok publikum mer enn spillerne, selv om det ikke så ut til å stå om liv og død på banen heller.

Lyns første sjanse kom etter ti minutter, da Anwar Pellegrino fikk ballen feilvendt på fem meter. Han spilte ut til Christoffer Simensen, spissen ble lagt kontant i bakken og Lyn fikk frispark like ved 16-meterstreken. Oskar Hansen klistret en lignende mulighet i krysset sist, i dag gikk ballen like over mål.

Harstad fikk bedre uttelling på sin første store. En god pasning fant Sander Finjord Ringberg på høyre kant. Kantspilleren dro av sin mann og slo lavt inn foran mål, der Kåre Harald Arntsen lompet ballen videre mot lengste stolperot. 1-0 til gjestene etter 13 minutter spill.

Førende var det likevel Lyn som var, og noen sjanser ble det. Anders Lübeck banket ballen like over mål fra fem meters hold etter hjørnespark, mens Christoffer Simensen fikk en scoring annullert da Anwar Pellegrino var offside trekket før.

Ti minutter gjenstod av første omgang da utligningen kom. Oskar Hansen slo et perfekt hjørnespark fra høyre, Christoffer Simensen stusset ballen i nettet, og det stod 1-1. Med sin tiende målgivende ender Hansen med dobbelt så mange som neste servitør, mens Simensens åttende scoring gir ham nest flest Lyn-mål i år, til tross for at han kun spilte tolv kamper.

Like før pause kom et ganske fortjent ledelsesmål også. Denne gang angrep Lyn på venstre. Oskar Hansen spilte Anwar Pellegrino fri i feltet, og fra skrått hold slo han horisontalt inn mot Henrik Lehne Olsen. Midtbanespilleren gjorde som Arntsen ved det første målet, og videreførte pasningen på innsiden av motsatt stolperot til 2-1 og pauseledelse.

IMG_3615.JPG

Avsluttet med seier
Andre omgang åpnet med et mareritt for keeperdebutant Joar Hedkvist Dale. Unggutten kom til Lyn i sommer, og hadde lite å gjøre i sine første 45 minutter for Lyn. Etter pause vartet han opp med en rekke gode redninger, dessverre vil han nok huske best tilbakespillet som glapp under foten og gikk rett i mål til 2-2. Sånn skjer i fotball, heldigvis stod debuten til mer enn godkjent totalt sett.

Det lå i kortene at Lyn skulle jage seiersmålet mens Harstad skulle kontre, slik vi ofte har sett det i årets sesong. Kvarteret ut i omgangen kom den første av flere store muligheter til å ta ledelsen. Rasmus Gjemmestad stjal en pasning fra bakerste mann, men fikk all luft slått ut av kroppen og fikk kun hjørnespark alene med keeper.

Andre vei reddet Hedkvist Dale et skudd fra skrått hold til hjørnespark, og slik bølget det frem og tilbake. Henrik Lehne Olsen var svært nær sin andre for dagen med en kanonkule fra avstand, hjørnesparket ble fulgt av kontring og corner for Harstad, og med ti minutter igjen på klokken stod det fortsatt 2-2 på Bislett.

De ti siste minuttene ble dog balsam for hardt prøvede Lyn-supportere. Det begynte med et fantastisk innlegg fra Oskar Hansen mot Eirik Haugstad på bakre stolpe. Bare en minst like god redning av Sulejman Sulejmanovic avverget til hjørnespark. Første forsøk ble reddet med en stupheading på streken, men ballen gikk ut igjen til Haugstad som lobbet inn foran mål. I en sekvens Harstad neppe henger opp på kjøleskapsdøren var to upressede bortespillere borti ballen før den landet i eget mål, og det stod 3-2 til Lyn.

På overtid ble det først en eventyrlig miss, deretter en endelig punktering, begge ganger med Eirik Haugstad i hovedrollen. På første forsøk kom Haugstad og Rune Isaksen alene mot keeper og siste forsvarer. Pasningen ble et par centimeter upresis, og Isaksen ble presset akkurat nok til å sette ballen utenfor. Så mye større blir ikke en sjanse, heldigvis skulle missen raskt rettes opp.

Minuttet etter oppstod en nær identisk situasjon. Igjen fikk Haugstad løpe fra et slitent forsvar, igjen hadde han med seg en medspiller mot keeper og én forsvarer, og igjen gikk han for pasning heller enn å teste egne avslutningsferdigheter. Pasningen mot “Chima” var dog perfekt, og i sesongens siste minutt fikk spissen æren av å trille inn 4-2 for Lyn.

Et annet sted i verden vant Senja 1-0 over Frigg, og sikret et fortjent opprykk til 2. divisjon. Så gode var vi dessverre ikke i år. Lyn avslutter sesongen med nesten utrolige 12-1-0 fordelt på tre hjemmebaner, men borteformen var alt for svak, dermed blir det en ny sesong i 3. divisjon.

Vi er mange som fortsatt kjenner skuffelsen over nettopp det, men håper alle, både på bane og tribune, er klare for å se fremover. Nå unner vi oss en liten pause, før vi begynner å tenke opprykk 2019. Det skal vi faen meg klare.

Takk for i år til landets mest trofaste supportere – vi sees i 2019!

Lyn - Harstad 4-2